avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ACORDAREA COMPENSATIEI CONCEDIULUI DE ODIHNA NEEFECTUAT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ACORDAREA COMPENSATIEI CONCEDIULUI DE ODIHNA NEEFECTUAT

Contractul individual de munca cu acordul partilor a fost incheiat in data de 4 feb.2010 .
As vrea sa stiu daca am dreptul la compensarea in bani a concediului neefectuat pe anul 2008-13 zile,2009-12 zile si pe 2010 cred 2 zile si cand ar trebui sa se dea salariul de lichidare in februarie sau martie,avand in vedere faptul ca plata salariului se facea o data pe luna in data de 15.
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2010
Faur Viorica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Faur Viorica , utilizator 07:51, 16 Februarie 2010
Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariatilor care, într-un an calendaristic, nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
Concediul de odihna pe 2008 l-ati pierdut, ptr ca el trebuia efectuat pana cel mai tarziu sfarsitul anului 2009. Cat priveste plata nu exista un termen bine stabilit dar o dna inspector de la corpul de control din ITM mi-a precizat ( am avut mai demult un caz asemanator) ca in termen de 60 zile angajatorul are dreptul sa va faca plata.
Drepturile salariale cuvenite se achita la data platii lichidarii / salariului pentru luna in care a incetat contractul de munca.
multumesc foarte mult pentru raspuns.
O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna - se compenseaza in bani? ContSters22096 ContSters22096 daca nu am efectuat integral concediul de odihna in anii anteriori, la plecarea din firma ar trebui sa mi se plateasca zilele de concediu neefectuat? exista o ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna compensat daca a avut concediu medical gia382000 gia382000 Premise: 1. La plecarea din societate se acorda concediul de odihna neefectuat cuvenit pina la ziua lichidarii. 2. Concediul de odihna neefectuat pina la ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna popescu marcela popescu marcela Buna ziua, Daca un angajat solicita desfacerea CIM de comun acord la data prezenta dar nu a efectuat concediului de odihna la nivelul anului 2008, acesta ... (vezi toată discuția)