avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie crestere copil si pfa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie crestere copil si pfa

A trecut cineva prin urmatoarea experienta?
Sunt insarcinata iar DPN este 09.08.2010.
Lucrez de 1 an la o firma cu carte de munca si am salariu fix plus comision din vanzari trecut in contract, retinut taxe si impozite pe fluturas, adica totu' la vedere.
Incepand de luna viitoare (martie 2010) am fost anuntata ca trebuie sa-mi infiintez un PFA pentru a incasa comisionul. In concluzie, va ramane de incasat salariul fix pe statul de plata si comisionul de incasat pe PFA.
Se ia in calcul acest comision din vanzari (odata inclus pe contractul de munca si inca patru luni pe PFA) pentru indemnizatia de maternitate si apoi pentru crestere copil?
multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 12:36, 16 Februarie 2010
Se iau in calcul toate veniturile impozabile din activitati profesionale.Cel mai bine interesati-va la Directia mama si copilul din cadrul Primariei si va vor spune sigur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari anaf catalin_next catalin_next Buna ziiua! In anul 2009 m-am angajat cu carte de munca ca agent vanzari la o societate comerciala. In afara salariului am primit si comision din ... (vezi toată discuția)
O persoană obține venit de la două firme (are contract de muncă) și prin pfa. se includ toate aceste venituri în baza de calcul a indemnizației de creștere a copilului? Utilizator2211 Utilizator2211 Persoana în cauză obtine venit de la două firme cu carte de muncă și prin PFA. La calculul indemnizație de creștere a copilului se includ toate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de maternitate dan0007 dan0007 Incepand din octombrie 2012 am avut un contract tip \\"plata cu ora\\" pentru activitati realizate intre lunile octombrie 2012-mai 2013. Salariul pentru aceste ... (vezi toată discuția)