sotul vrea sa suspende activitatea la o firma deschisa in 2008 care nu are activitate, i s a cerut sa se duca intii sa schimbe cui ul pt ca este vechi si cica s au facut altele noi , ce acte ii trebuie si daca trebuie sa mearga cu asociatul sau poate singur sa rezolve problema
Dvs. va referiti la preschimbarea certificatul de inregistrare.
Pt. suspendare nu este nevoie sa asteptati solutionarea cererii de recodificare, puteti sa depuneti ambele dosare concomitent.
Pentru recodificare nu se percept taxe (este valabil pana la data de 01.03.2010 - trebuie sa va grabiti, dp aceasta data se vor percepe taxe), se plateste 30 ron numai daca solicitati un extras de registru (adica se va elibera un act prin care sunt recodificate si activitatile din obiectul secundar de activitate).
Pentru suspendare taxele vor fi in jur de 250-350 ron.
Bafta!
In fine am gasit ce are sotul meu de facut. El de cand a deschis firma in 2007 era platitor de TVA asa ca am inteles ca la el nu trebuie sa schimbe cui-ul doar cei care au trecut de la neplatitori la platitori de TVA trebuie sa schimbe. Recodificarea CAEN o sa o faca din cauza ca e gratuita pana in data de 01.03.2010. Mai bine sa o faca acuma decat sa mai astepte.
Am o alta intrebare, la firma cu 2 administratori egali aflata in suspendare, daca unul din administratori vrea sa renunte si sai ia locul altcineva, se poate, chiar daca ar fi suspendata activitatea firmei. Eventual daca imi puteti spune si cat ar fi costurile.