avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cine ne apara de societatea de recuperare?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cine ne apara de societatea de recuperare?

Mi-a povestit cineva ca o firma are de recuperat o creanta. Acea firma a incercat sa-si recupereze creanta pe cale amiabila dar nu a reusit. In aceasta situatie s-a adresat firmei de colectare si recuperare a debitelor "Doarbani si Disociatii".
Stupoare insa! Contractul de mandat (dealtfel plin de stampile si de logo-uri prin antet ) propus contine numai clauze abuzive si este total inacceptabil.
La ce clauze facea referire acea persoana?
1. In primul rand contractul propus nu avea durata.
(Practic mandatul se putea implini si intr-o luna si in 10 ani.)
2. Contractul prevedea posibilitatea substituirii mandatarului fara acordul mandantului
(Deci noi va angajam pe voi si voi angajati pe altii ca sa faca treaba)
3. Prin contract se interzice mandantului dreptul de dispozitie in ceea ce priveste creanta in sensul ca nu poate revoca mandatul si nici nu poate angaja un alt mandatar.
(vreti sau nu vreti, pana la urma tot noua ne platiti)
4. Din "generozitate" in contract se stipuleaza ca mandantul va plati absolut toate cheltuielile ocazionate mai putin taxele (catre stat, catre avocati, catre executori, etc)
(cu alte cuvinte sunt de acord sa-si plateasca sandwichurile, cafeaua si drumul pana la instanta sau la executor, daca nu cumva depun inscrisurile prin posta)
5. Pentru idioti se prevede ca daca acea creanta va fi contestata de debitor (bineinteles ca se va depune o contestatie la executare!) mandatarul va angaja un avocat pe cheltuiala mandantului.
(adica, pe langa comision si taxe, mai platesti si onorariul avocatului, eventual stagiar dar care are tarife foarte mari)
6. Contractul nu prevede modalitatile de incetare si nici un fel de pact comisoriu.
(indiferent daca ne facem treaba sau nu tu tot trebuie sa platesti si in plus nu ai ce face, asta e!)
7. Comisionul solicitat este de 20% din valoarea creantei la care se adauga 40% din valoarea penalitatilor recuperate.
(cu creanta am inteles. 20% inseamna jaf pe fata. Dar ce facem cu 40% din penalitati? Se instituie practic dezinteresul mandatarului pentru rezolvarea obiectului contractului. Adica, cu cat trece mai mult timp, cu atat mai mare va fi comisionul nostru!!! Excelent!)

Voi folosi toate aceste prevederi in viitoarele mele contracte pentru a-mi umili si distruge partenerii de afaceri.

Pana atunci insa ramane intrebarea : Cine ne apara?

(pentru doritori pot pune la dispozitei contractul)

Buna ziua,
lamurit-ma va rog intr-o dilema.Daca contractul este semnat intre 2 parti(eu si o banca),cum poate banca sa "vanda"produsul care reprezinta obiectul contractului incheiat intre noi,unei alte societati,cu care eu bineinteles nu am semnat vreun act(o soc.de recuperare spre exemplu).Logic,banca imi vinde si mie produsul(adica imprumutul de bani)pe baza de contract si acelasi produs il vinde si altuia?Pe ce baza am eu vreo obligatie fata de aceasta societate de recuperare creante(sau cum s-o fi numit)?
Sper ca m-am facut inteleasa si multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firme recuperari creante. Romică Stoica Romică Stoica In ce temei actioneaza firmele de recuperari creante? Au contracte de cesiuni creante cu creditorii? Ce cheltuieli initiale si ce comisioane percep? (vezi toată discuția)
Reziliere contract mandat intre o pers juridica si [imputenicit] DIANA  IONELLA DIANA IONELLA Obiectul unui contract de mandat il constituie mandatarea de catre mandant a mandatarului conform art. 1535 Cod Civil in vederea recuperarii debitului conform ... (vezi toată discuția)
Procura sorinel1978 sorinel1978 daca am facut o procura la firma la care sint administrator pt cineva cine este raspunzator in caz k se intampla ilegalitati cu firma? (vezi toată discuția)