avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... asigurari sociale persoana fara venituri
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

asigurari sociale persoana fara venituri

propun urmatoarea speta: o persoana a lucrat o perioada scurta d etimp, cca 3 ani, sa zicem..apoi a incetat rap de munca (nu stiu exact pe ce temei) si pana in prezent nu a mai lucrat..in sit de fata, persoana este, deci, casnica, neavand nicio ocupatie sau venituri ...pentru asemenea persoane, exista masuri de protectie sociala, in sensul de a putea lua vreun ajutor de la stat?
Cel mai recent răspuns: brendissima , utilizator 14:08, 17 Februarie 2010
Sigur ca exista! Este vorba despre Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.
pai persoana in cauza este casatorita si locuieste impreuna cu sotul...unde se incadreaza in legea mentionata??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotul poate sa-mi fie coasigurat? colet colet Sunt angajata cu cim pe perioada nedeterminata cu timp de lucru 2 ore. In acest caz sotul poate sa-mi devina coasigurat, el neavand nici un venit? Va rog mult ... (vezi toată discuția)
Coasigurat lorelena1306 lorelena1306 Sunt casatorita si sunt casnica. Sotul meu lucreaza cu contract de munca. Cum as putea beneficia de serviciile de sanatate gratuite prin intermediul sotului? ... (vezi toată discuția)
Despre venitul minim, cu riscul de a ma repeta... ioana1985 ioana1985 Buna ziua, Am o matusa de 65 de ani care nu are nici un venit. Nu a fost niciodata casatorita si nici nu traieste in concubinaj. Traieste la tara si nu a ... (vezi toată discuția)