Buna ziua...ma numesc Ciprian...31 ani...iata povestea mea.....Pe data de 04.02.2010 m-am angajat la o firma cu contract de munca pe perioada determinata de 3 luni...contractul l-am semnat cu incepere din 04.02.2010...La inceput a fost bine trandafiri etc.....acum am ramas cu spinii....si de ce?????...iata.....eu am fost angajat in fisa postului ca reprezentant comercial incheiere contracte ....pana aici ok....aceasta firma are ca activitate colectarea de desuri medicale....problema care este...1.In fisa postului scrie ca eu sunt reprezentant comercial ..incheiere contracte deci ma urc in masina mica si plec la eventualii clienti...2.M-ai scrie ca deasemeni trebuie sa merg uneori sa tin locul unui sofer care se ocupa de colectari cand merge in concediu....dar asta presupune un anumit atestat pt a face asta ADR....eu nu il am si ei ma obliga sa il fac si ma costa 350 de ron....3.Astazi 16 .02.2010 mi-au dat 100 de lei decont pe numele meu sa merg sa fac o stampila cu numele meu ,cnp,si serie si numar buletin....ca cica ei au probleme cu garda financiara ........ok...problema este ca eu astazi le-am spus ca nu voi face nimic din ceea ce ei mi-au spus sa fac sau ca voi face......DE CE????.......Pt ca eu avnd contract pe perioada determinata fiind reprezentant comercial incheiere contracte ...daca nu voi face contracte ei probabil ma vor da afara si voi ramane cu buza umflata......adica....banii dati pe stampila....banii dati pe atestat chiar daca sunt facute in numele meu adica nominal nu sunt de acord ...Concluzia !!!....le-am spus ca nu este corect si nici nu imi convine....si ca nu vreau sa procedam asa....la care ei mi-au zis ca nu putem merge inainte pentru ca asta este politica lor......si m-au pus sa imi scriu demisia dar eu am refuzat spunandu-le ca nu este drept.......Acum va intreb ce este de facut si ce drepturi am?.....sa imi dau demisia eu sau sa astept sa ma dea ei afara ...dar eu nu ma mai duc la firma deci nu mai activez fizic acolo.....adica zilele pe care eu le-am lucrat acolo care ce-i drept sunt putine adica pana azi 16.02.2010.....pot sa iau salariu pe aceste zile sau nu ...si bineninteles si bonuri ca le-am avut stipulate in contract....Sfatuiti-ma.....demisie sau concediere si ce drepturi am......
Cel mai bine ar fi sa nu va dati demisia. Lasati-i pe ei sa gaseasca o cale.
Daca vor sa va concedieze atunci veti avea si drept la somaj (cu conditia indeplinirii conditiei de activitate, adica minim 12 luni in ultimele 24 luni).
In privinta salariului.......... evident ca aveti dreptul la el. Si daca ati lucrat numai 1 zi trebuia sa va plateasca!
Cat despre bonurile masa. trebuie sa aflati ce prevederi sunt in contractul colectiv de munca privind acordarea lor. Ptr ca sunt CCM-uri care prevad ca aceste bonuri de masa se acorda persoanei nou angajate din luna urmatoare angajarii.