avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca - asistent personal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca - asistent personal

ce fel de contract de munca se incheie cu un asistentul personal al unei persoane cu handicap cu certificat de incadrare in grad de handicap emis pe o perioada de 12 luni ( timp de mai multi ani) ?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:12, 17 Februarie 2010
Se încheie contract individual de muncă pe durată determinată, pentru durata valabilităţii certificatului de incadrare în gradul de handicap, şi numai dacă în acesta este menţionat expres "cu însoţitor".
de acord, dar conform codului muncii intre aceleasi parti se pot incheia cel mult 3 contracte succesiv, or incazul expus s-au incheiat peste 3 contracte, certificatul de incadrare in grad s-a emis de mai mult de 3 ori
Codul Muncii nu prevede aşa ceva. Acele trei contracte succesive se referă la perioada de probă
Art. 33. - Angajarea succesiva a mai mult de trei persoane pe perioade de proba pentru acelasi post este interzisa.

Iar în cazul în care asistatul obţine un nou certtificat, dacă contractul nu a încetat, nu se va încheia un nou contract, ci un act adiţional la contractul iniţial prin care se va modifica expres clauza cu privire la durata contractului, cf. art. 41 alin.(3) lit.a) din Codul Muncii.
ma refer la art.80 C.Muncii alin.3 si 4 , imi scapa mie ceva?
In cazul asistentilor personali ai persoanelor cu handicap, al caror certificat de incadrare este eliberat doar penrtu cate 12 luni, contractele individuale de munca se incheie pe durata determinata, indiferent de numarul lor: derogarea este permisa de art. 81 lit. e si art. 84 alin.2 lit. c din Codul Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca incheiat pe perioada determinata - asistent personal geanina_Prv geanina_Prv conf. Legii 448/2001, persoana cu handicap grav are dreptul la un asistent personal al carui contract de munca se incheie pe perioada valabilitatii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Cosmina.napau Cosmina.napau Daca o persoana are pensie de handicap grad accentuat se poate sa fie si angajata. Daca da cu ce articol. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata prelungit? luminita_gab luminita_gab un contract de munca incheiat pe perioada determinata, poate fi prelungit? in ce conditii? pentru ce perioada! (vezi toată discuția)