avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare nume

Buna ziua! As dori si eu o informatie, daca se poate. Viitorul meu sot vrea sa treaca pe numele meu de familie fara sa isi mai pastreze numele lui. S e poate acest lucru? Daca da cum se procedeaza? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: lore33 , utilizator 21:53, 16 Februarie 2010
Se rezolva schimbarea numelui la casatorie.
In momentul in care veti merge la ofiterul de stare civila pentru a stabili data cununiei civile,ofiterul va va intreba si cu privire la numele de familie pe care urmeaza sa il purtati atat dvs cat si sotul dvs. dupa incheierea casatoriei,iar in ziua in care are loc cununia civila vi se va elibera certificatul de casatorie in care veti figura cu numele de familie pe care alegeti sa il purtati.
dar dupa casatorie se poate schimba, daca ne pastram amandoi numele de familie?
Schimbarea numelui nu este conditionata de actul de casatorie.
Poate interveni la orice moment ,fiind determinat de interesul partii si solicitat prin cerere motivata adresata serviciului de stare civila
va multumesc pentru raspunsuri!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mai vreau sa iau numele viitorului sot idi_80 idi_80 Peste cateva zile urmeaza sa ma casatoresc. Am depus deja actele la Oficiul pentru casatorii, acolo am avut surpriza sa constat ca nu pot sa-mi pastrez numele ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume- dupa divort, cu al fiicei mele iulia_eu iulia_eu Buna. Problema este urmatoarea......... Eu sunt divortata de cativa ani, copilul mi-a fost incredintat, dar fostul sot nu a acceptat sa ii pastrez numele, pt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o inrebare legata de revenirea la numele purtat ... delia.negoita delia.negoita Buna ziua, am o inrebare legata de revenirea la numele purtat inainte de casatorie. In 1998, m-am casatorit si mi-am schimbat numele de familie, ... (vezi toată discuția)