avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cesiune de datorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cesiune de datorie

in octombrie am preluat prin cesiune la notar cu acordul creditorului datoria unei alte firme. Conditia era sa inchei un contract de inchiriere cu creditorul pentru spatiul pentru care nu s-a platit chiria de catre fostul debitor si preluarea unor utilaje din patrimoniul acesteia. La acea data eram insolvabil, dar sub rezerva ca voi incepe activitatea de productie, in urmatoarele 10 luni voi achita datoria esalonat. dupa 2 zile creditorul a emis deja factura pe chirie, somindu-ma sa platesc in 5 zile. Era normal ca nu aveam de unde, fapt pt care mi s-a interzis sa mai intru in spatiu. In acel spatiu se mai afla si o linie tehnologica formata din masini unelte proprietate altei firme pentru care lucra prima firma si urma sa lucrez si eu cu cea de adoua firma adica cea care a preluat datoria firmei. In contractul de cesiune s-a stipulat ca eu nu voi ridica utilajele pina la stingerea datoriei. Problema este ca masinile unelte nu sint utilaje si nici nu puteam eu sa dispun gajarea lor in favoarea creditorului, ele fiind proprietatea altei firme. In acest moment eu vreau sa ma mut cu masinile unelte intr-o alta locatie si creditorul nu-mi da voie sa le ridic invocind gajul asupra lor. Nepermitindu-mi sa-mi desfasor activitatea am pierdut citeva contracte si evident nu am putut sa achit datoria si chiria din noul contract.
intrebare: cum pot sa anulez contractul de cesiune si cum pot sa intru in posesia masinilor unelte cu care trebuie sa lucrez?
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 22:19, 16 Februarie 2010
in primul rand, v-ati legat la cap cu ce nu va doare... e destul de dficil de rezolvat problema.. ptr ca trebuie actionat creditorul in judecata iar contractul de cesiune datorie nu aveti cum sa l anulati sa revina datoria inapoi la vechiul debitor ptr ca pur si simplu nu a fost un contract sub conditie rezolutorie...
ideal ar fi ca firma ce este proprietara utilajelor sa solicite eliberarea e sub gaj a acestora si mutarea lor intr-o locatie care sa va convina dvs sa puteti lucra cu ele..
din capul locului va zic ca este destul de dificl ce aveti de facut si ca aveti nevoie de un avocat cu experienta si pe care sa-l platiti corespunzator... Nu va mai hazardati de unul singur sa faceti nimic.. uite asa ati ajuns singur cu gatul in lant.. daca aveati un avocat bun alaturi, nu se intampla asa ceva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cesiune creatza_70 creatza_70 Buna ziua, In prezent exista un contract de inchiriere intre doua societati comerciale. Intrucat Locatarul vrea sa lichideze firma ar dori sa preia acest ... (vezi toată discuția)
Inscriere arhiva ContSters320906 ContSters320906 Buna ziua, am un credit bancar pe 10 ani si dupa 8 ani de plata am intarziat la plata ratelor fapr ptr. care banca a cesionat creanta la o firma de recuperere. ... (vezi toată discuția)
Compensare irina8001 irina8001 In anul 2012 am cumparat de la un cumatru 2 utilaje , in anul 2013 societatea a intrat in insolventa apoi in faliment. In 2014 am facut cu dansul un contract ... (vezi toată discuția)