avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... intrare an insolventa cu datorii la stat
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

intrare an insolventa cu datorii la stat

buna ziua am o firma din 2006 si din 2008 din anute motive nu am mai putut platii catre stat atributiile (somj sanatate,inpozit...)an octombrie2009 am primit instintarea ca firma este intrata an insolventa avand datorii de 37000 ron mam hotarat sa platesc an noembrie am achitat suma de 10000 ron cu gandul de a plati si restu in decembrie sau anceputu lui ianuarie 2010 ma contactat cineva de la finante an vederea reorganizari firmei zicand ca sant dator cu 48000ron sincer am si uitat sa antreb cand a scos hartiile de la finante cu datoria am mers eu a doua zi si datoria a ajuns la 67000 ron asa vre sa stiu si eu cum se ajunge de la o suma la alta peste noapte din cate stiu eu din momentul intrari an insolventa nu se mai percep comisioane nu?As mai vrea sa va zic firma nu e platitoare de tva VAS MULTUMI ANTICIPAT DACA MI-ATI DA NISTE SFATURI REFERITOARE LA SITUATIA MEA SI ANCA CEVA LA MOMENTUL INTRARI AN INSOLVENTA FIRMA FIGURA CA MAI ARE ANAUNTRU O SUMA DE 120000 RON DIN VENITURI CE SE ANTAMPLA CU ACESTI BANI CA DE FAPT SANT NUMAI PE HARTII va multumesc
Cel mai recent răspuns: marc35 , utilizator 23:28, 17 Februarie 2010
Buna ziua.
Art.122 din Codul de procedura fiscala :
-pentru creantele fiscale nascute anterior sau ulterior datei deschiderii procedurii insolventei,nu se datoreaza si nu se calculeaza majorari de intarziere dupa data deschiderii procedurii insolventei .
De asemenea,conform art.41 (1) din Legea nr.85/2006 :
-nici o dobanda sau penalitate de orice fel ori cheltuiala,numita generic accesorii,nu va putea fi adaugata creantelor nascute anterior deschiderii procedurii insolventei.
Deci,de la data intrarii firmei in insolventa,nu se mai calculeaza nici o majorare de intarziere in plus fata de cele existente .Vorbiti cu un jurist sau un avocat pentru redactarea unei cereri de reanalizare a majorarilor de intarziere conform celor de mai sus.Debite suplimentare se mai pot calcula de la data insolventei firmei, dar majorari sau dobanzi suplimentare, nu. Cel putin asa cum scrie in articolele de lege de mai sus.O zi buna si succes .
Multumesc de raspuns si de sfat ,deci ce sa adaugat ulterior datoriei ar putea fi debite suplimentare ?An situatia aceasta nu o sa am de unde sa platesc atatia bani deodata se pot plati si an etape s-au ce se antampla daca nu am din ce plati atatia ba
Multumesc de raspuns si de sfat ,deci ce sa adaugat ulterior datoriei ar putea fi debite suplimentare ?An situatia aceasta nu o sa am de unde sa platesc atatia bani deodata se pot plati si an etape s-au ce se antampla daca nu am din ce plati atatia bani ?MULTUMES ANCA O DATA PENTRU TIMPU ACORDAT

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii catre stat camaro camaro am o firma de comert nu mai merge bine nu mai am angajati si majorarile la platile catre stat ma depasesc pot sa cer reorganizare ?si ce presupune asta. (vezi toată discuția)
Plata majorari si penalitati dupa intrarea in insolventa monica i monica i As dori sa stiu in baza carui act normativ nu se mai calculeaza majorari si penalitati pentru debite restante de la data intrarii in insolventa a unei firme (vezi toată discuția)
Firma in insolventa MihaDrag MihaDrag Buna seara .Va rog sa mi spuneti daca o firma este in insolventa care are inscrise masini in primarie se mai calculeaza impozit .Va multumesc. (vezi toată discuția)