avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare rca

am o masina in lissing pe care am achitat-o dar inca nu mi-a dat actele masinii sa o inscriu. intre timp mi-a trimis factura de plata la asigurarea rca, iar noi am gasit in alta parte mai ieftin . zice ca sint obligata sa o platesc si eu nu vreau la ei. cum sa procedez? si comform legii ce pot sa patesc
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:24, 17 Februarie 2010
Nu va poate obliga.Incheiati RCA-ul unde doriti(in continuarea celui expirat) si dovediti soc. de leasing faptul ca il aveti, urmand ca pe baza copiei dvs. sa ceara rezilierea celui facut in numele dvs.Depinde si de conditiile din contractul de leasing pe care l-ati semnat/insusit (!)
In mod normal nu va pot obliga sa incheiati RCA la o firma pe care nu o agreati, dupa achitarea valorii reziduale a masinii.Dar mai cititi o data conditiile contractului de leasing.
De regula, in contractul de leasing se specifica obligatia utilizatorului : "sa asigure CASCO si RCA autovehiculul".Orice obligativitate privind asiguratorul (exclusiv) reprezinta o concurenta neloiala sau o vanzare conditionata, sanctionata de normele legale.Numele asiguratorului/lista ofertanti, reprezinta o oferta "operativa" pentru "avantajarea" clientului. ;)
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2010
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca la masina in leasing sodalit2005 sodalit2005 Buna seara, Va rog daca poate cineva sa ma sfatuiasca ce ar tb. sa fac in conditiile in care am achizitionat un autoturism in leasing si doresc sa inchei ... (vezi toată discuția)
Casco leasing bcr. legal sau nu! rocado rocado Buna ziua, Am nevoie urgent de un sfat avizat in urmatoarea problema. In 28.04.2006 am facut un ctr de leasing auto la BCR leasing, 60 rate si valoare ... (vezi toată discuția)
Casco tantelu tantelu Am cumparat o masina in leasing, si in urma unui accident de masina , pentru care eu nu am fost vinovat am descoperit ca nu am Asigurare Casco. Am in ... (vezi toată discuția)