avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inreg. in scopuri de tva conf art 1531 CF - Decl 091
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inreg. in scopuri de tva conf art 1531 CF - Decl 091

O PFA care presteaza servicii informatice, neplatitoare de tva, a depus Decl. 091 pt. inregistrare in scopuri de tva , conf. art 1531, alin(1), lit.b) , pentru prestare servicii catre persoane impozabile din UE ( Decl.091, Rubrica Vector fiscal: pct.2).
Asta inseamna ca este inregistrat doar pt. operatiuni specificate la pct.2 sau acest cod este valabil pt.toate? de ex:
1.) Daca va primi in viitor servcii din UE pentru care este obligat la plata taxei, mai depune Decl.091 pt. inregistrare mentiuni, in care sa bifeze si pct.3 din Vectorul fiscal?
2) Daca face achizitii intracomunitare care nu depasesc plafonul de 10000 euro, trebuie sa comunice codul special de tva furnizorului si este obligat la plata taxei, sau nu este considerat inregistrat pt. achizitii si comunica codul normal si nu este obligat la plata taxei?
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 17:14, 17 Februarie 2010
Studiati acest link al Finantelor Publice Brasov :
[ link extern ]
codul fiscal precizeaza foarte clar faptul ca persoana deja inregistrat acf art 153 sau 153^1, nu mai are nevoie de o noua inregistrare pentru fiecare tip de operatiune in parte
persoana impozabilă care are sediul activităţii economice în România, neînregistrată şi care nu are obligaţia să se înregistreze conform art. 153 şi care nu este deja înregistrată conform lit. a) sau c) sau a alin. (2), dacă prestează servicii care au locul în alt stat membru, pentru care beneficiarul serviciului este persoana obligată la plata taxei conform echivalentului din legislaţia altui stat membru al art. 150 alin. (2), înainte de prestarea serviciului;


pct 67 din norme, alin 3
În situaţia în care obligaţia înregistrării în scopuri de TVA conform art. 153^1 alin. (1) lit. b) sau c) din Codul fiscal revine unei persoane impozabile care realizează achiziţii intracomunitare de bunuri care nu sunt impozabile în România conform art. 126 alin. (4) lit. b) din Codul fiscal, respectiva persoană poate aplica regulile referitoare la plafonul pentru achiziţii intracomunitare şi după înregistrare, până la depăşirea respectivului plafon. În acest scop nu va comunica codul de înregistrare în scopuri de TVA furnizorilor săi din alte state membre.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare - firma neplatitoare de tva Adinel84 Adinel84 Buna ziua, Am o firma neplatitoare de tva si vreau sa fac achizitii intraconunitare. Trebuie sa ma inregistrez in ROI, daca valoarea achizitiilor intr-un an ... (vezi toată discuția)
Declaratie prestare de servicii intracomunitare rocky2009 rocky2009 Buna ziua, va rog sa imi spuneti ce declartatii se depun pentru un PFA care este neplatitor de TVA, dar care presteaza servicii intracomunitare. Multumesc (vezi toată discuția)
Tva achizitii intracomunitare milea_liliana milea_liliana Va rog sa ma ajutati ca nu imi este clar urmatoarea situatie: O firma nou infintata ca neplatitoare de tva v-a face comert on-line cu achizitii ... (vezi toată discuția)