avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj tehnic

Buna ziua, am o intrebare legata de operarea in carnetul de munca a perioadei de suspendare pt somaj tehnic, anume: am avut o perioada de 3 luni de suspendare, dupa care aceasta s-a prelungit inca o luna. Cum operez in carnetul de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:28, 17 Februarie 2010
Trebuie facuta diferenta intre somajul tehnic acordat conf.OUG 4/2010 care produce efecte de la 01 febr. si somajul tehic acordat in temeiul art.52 alin.2 si 53 din codul muncii. Inscrierile se fac separat in baza deciziilor individuale de suspendare a contractului deoarece plata drepturilor salariale si obligatiilor banesti catre bugete este diferita.
Perioada se somaj tehnic a fost 01.03.2009-01.06.2009 care s-a prelungit cu inca o luna, adica de la 01.06.2009 la 01.07.2009. Cum se fac aceste inscrieri? Multumesc
1. Suspendat c.i.m. in baza art.51 alin.1 lit.d C.mun. , data 01.03.2009 .
2. Prelungit suspendarea c.i.m. in baza art.51 alin.1 lit.d C.mun. , data 01.06.2009 .
3. Incetat suspendarea , data 01.07.2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se completeaza in carnetul de munca somajul tehnic ? amondaos amondaos Dupa ce mai intai ITM-ul a spus ca perioada de somaj tehnic prevazuta de OUG 28/2009 nu se opereaza in carnetul de munca, acum a revenit asupra celor ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim lumi57 lumi57 In cazul in care, din motive economice, institutia declara somaj tehnic, pentru 5 zile pe luna pentru un numar de xxx salariati, incepand cu luna iulie si ... (vezi toată discuția)
Inscrieri in carnetul de munca referitoare la suspendare cim conf. art. 52 alin 1 lit. d elyababau elyababau Buna ziua, Am un angajat caruia i-am suspendat cim in baza art. 52 alin 1 lit e ( somaj tehnic) , am respectat cerintele legale ,am anuntat ITM-ul ,am facut ... (vezi toată discuția)