Buna ziua! Am si eu o speta si sper sa ma ajutati.In data de 10 01.2010 doua societati au fuzionat, iar eu eram angajata pe postul de consilier juridic in cadrul uneia dintre ele.Saptamana trecuta au inceput sa se imparta decizii privind fuziunea si, surpriza, acte aditionale privind schimbarea felului muncii, respectiv referent.Mentionez ca nu am semnat un contract individual de munca cu noua companie, caci cele doua societati au fuzionat prin contopire, dand nastere uneia noua.Ce sa fac in aceasta situatie? Este legal actul aditional de schimbarea a felului muncii?
Este o modificare a CIM in ceea ce prifeste functia/felul muncii. Actul este legal numai in situatia in care ambele parti il semneaza.
Legea Nr. 67 din 22 martie 2006 privind protecţia drepturilor salariaţilor în cazul transferului întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acestora:
ART. 5
(1) Drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg din contractele individuale de
muncă şi din contractul colectiv de muncă aplicabil, existente la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplică în cazul în care cedentul este subiectul
procedurii de reorganizare judiciară sau faliment, potrivit legii.
Cedentul a fost subiectul procedurii de reorganizare judiciară sau faliment, potrivit legii?