avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Cerinte referitoare la prezentarea ofertei (URGENT)
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Cerinte referitoare la prezentarea ofertei (URGENT)

buna ziua!

am nevoie de un raspuns urgent la urmatoarele probleme:
1. in cadrul unei proceduri autoritatea contractanta a organizat o vizita a amplasamentului ce face obiectul ofertei, mentionand ca ofertantul are obligatia sa prezinte procesul verbal de vizitare a amplasamentului la momentul deschiderii ofertelor si prezenta la vizitarea amplasamentului este obligatorie.

2. unul din factorii de evaluare a ofertei face referire la cantitatea de lucrari efectuate anterior pe raza acestui teritoriu, avand o pondere de 25 p.

sunt cerintele autoritatii contractante legale???

va multumesc!
Multumesc foarte mult pentru raspunsurile primite.
In urma unei adrese inaintate autoritatii contractante avand drept baza trimiterile dumneavoastra la prevederile legale, aceasta a decis anularea procedurii.
Motive: abateri grave de la prevederile legislative
Felicitari !

Numai asa se pot elimina neregulile pe care unele AC le fac cu stiinta sau fara...
=D>
Am omis o precizare importanta: cele specificate sunt valabile doar daca organizatorul procedurii este o institutie publica, care intra sub incidenta Legii achizitiilor publice, asa cum este precizat in art.8 din OUG 34/2006. In cazul in care este o societate cu capital privat legea nu se aplica si poate impune orice conditie de calificare doreste.
Problema pare destul de complexa si este foarte greu de a primi sfaturi competente pe baza catorva date oferite. Va recomand, pentru viitor, daca doriti participarea la proceduri de achizitii importante, sa cereti colaborarea permanenta a unei persoane cu cunostinte in domeniul legislatiei achizitiilor publice. Altfel, sansele de a obtine contracte importante sunt destul de reduse, in conditiile unei concurente mari pe piata.
SUCCES!
Buna ziua,

interventie moderator

Userii: aura calin si vlad nicolae
Va rog frumos sa nu mai scrieti mesaje consecutive, deoarece ati incalcat Regulamentul de postare.In acest sens, va rog sa completati/editati primul mesaj cu continutul celui de-al doilea, care ulterior, va fi sters.
Exista optiunea editare care va permite sa completati ultimul dvs.mesaj.Aceasta optiune o puteti folosi atunci cand dupa ultimul dvs. mesaj, nu a mai postat/posteaza nimeni, eliminand astfel problema mesajelor consecutive.

Deoarece userii atentionati nu s-au conformat, mesajele consecutive aflate in discutie sunt sterse, conform Regulamentului de postare.

vlad nicolae a scris:
"Nu puteti fi descalificat pentru neparticipare la vizionare. Daca se face acest lucru, aveti dreptul sa faceti contestatie in termenul legal, de regula 5 zile de la instiintarea asupra deciziei de descalificat".

aura calin a scris:
"de verificat (sper sa nu gresesc) paragraful 5 din OUG 34/2006- din cate imi amintesc ( sper sa fie corect -pt. cont. de lucrari) art.188 9 alin 3.

referitor la pondere nu stiu ca - undeva in legislatie sa fie mentionat ceva' in acest sens( ma refer la procent), cred ca este de competenta autoritatii contractante.

sper sa fie de folos si aceasta informatie."
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2010
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerinte referitoare la prezentarea ofertei (urgent) mia_bv mia_bv buna ziua! am nevoie de un raspuns urgent la urmatoarele probleme: 1. in cadrul unei proceduri autoritatea contractanta a organizat o vizita a ... (vezi toată discuția)
Rog raspuns urgent ancabad ancabad Buna ziua, as dori raspuns urgent la o problema privind achizitiile publice si anume: In luna februarie a avut loc o licitatie publica conform oug 34, ... (vezi toată discuția)
Licitatie paguboasa olliverkan olliverkan Buna ziua! Ce e de facut cand autoritatile contractante impun prin caietul de sarcini conditii tehnice greu de indeplinit de producatorii autohtoni, cerintele ... (vezi toată discuția)