avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce infractiune este?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce infractiune este?

As vrea sa stiu in ce infractiune se incadreaza fapta de a refuza parasirea unui autovehicul la cererea proprietarului sau celui care il poseda cu orice titlu ? Mentionez ca patrunderea in autovehicul s-a realizat cu acordul proprietarului sau posesorului.

Personal, m-am gandit ca este violare de domiciliu, dar avand in vedere ca aceasta se refera la o locuinta, incapere, dependinta sau loc imprejmuit ce tine de acestea, refuzu de a parasi autovehicului nu se incadreaza in aceste ipoteze. A doua varianta la care m-am gandit este aceea a tulburarii de posesie, dar aceasta potrivit Codului Penal se refera la bunurile imobile.
Eu cred ca nu este nicio infractiune.
Asa ma gandeam si eu, dar totusi asa cum refuzul e a parasi o locuinta, incapere, dependinta ori loc imprejmuit ce tine de acestea este incriminata de legea penala, ma gandesc ca ar trebui incriminata si fapta aceasta.
T.Claudiu a scris:

Asa ma gandeam si eu, dar totusi asa cum refuzul e a parasi o locuinta, incapere, dependinta ori loc imprejmuit ce tine de acestea este incriminata de legea penala, ma gandesc ca ar trebui incriminata si fapta aceasta.

Da,poate ar trebui incriminata si o astfel de fapta,dar nu este.
Personal sunt de parere ca nu este nici un fel de infractiune.;)
Am analizat putin aceasta situatie de fapt pe blogul meu, si nu ar strica unele pareri avizate din partea dumneavoastra cu privire la corectitudinea afirmatiilor mele. Va multumesc anticipat!
Adresa blogului este [ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2010
ContSters119945, utilizator
In ce imprejurare a ajuns respectiva persoana in autoturism si care este motivul pentru care aceasta nu vrea sa paraseasca locul ?
Cred ca ar trebui mai multe detalii.

Alte discuții în legătură

Masina imprumutata si refuz de restituire saeedelena saeedelena cu respect pentru oricine care poate sa imi dea un sfat si pentru cine nu am imprumutat masina unui ,,prieten,, pentru o zi si in aceeasi zi a fost implicat ... (vezi toată discuția)
Incadrare juridica infractiuni creedy creedy Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu privire la incadrarea juridica a urmatoarelor fapte: Salariatul unei societati comerciale a fost trimis ... (vezi toată discuția)
Art 213 din codul penal abuz de incredere costy223 costy223 am dat masina unuei cunostinte imprumut 2 zile dupa care urma sa mio inapoieze sau sa mi dea contravaloarea acesteia. nu am facut niciun act de vanzare sau ... (vezi toată discuția)