Buna ziua.
In 2004, am cumparat in procent de 50% un teren cu o ruda, cu scop de investitie. Intre timp ea s-a razgandit si vrea sa iasa din diviziune. Terenul nu e divizibil pe "lung" avand desch. mica (18ml). Are acces la ambele capete (drum satesc). Partea din fata, pe care o revendica ei are toate utilitatile. Costul pentru aducerea utilitatilor (gaze, enel)m-ar costa aprox 50.000 ron si in acest moment ar trebui sa trec, cu ele, pe parcela revendicata de ei. Expertul a prezentat aceasta versiune cu sulta dar partea adversa a depus obiectiuni. In aceasta situatie, pot cere sulta?.
Va multumesc.
buna seara!
dvs puteti cere sa vu se atribuie lotul II +sulta si asta din cauza diferentei de valoare dintre cele 2 loturi.
este foarte clar, pt motivele enumerate de catre dvs, ca lotul I este mai valoros.
Sarut mana. Va multumesc pentru raspunsul prompt. Av partii adverse a obiectat cu privire la sulta pt ca procentual partile sunt egale, iar sulta, dpdv legal, se acorda doar pentru a echilibra o impartire imposibil de facut egal, in natura. Exista un articol care sa specifice sit. in care se acorda sulta? Multumesc
:)
avocatul dvs ce spune?!
ok bunul se imparte in natura, dar valoarea loturilor este disproportionata.
nu stiu ce obiective ati propus dvs in raportul de expertiza.
Pai tocmai. Avocatul meu nu spune nimic. De aceea as dori sa aflu daca e ceva de spus. Poate el nu stie. In opinia mea chiar daca parcelele sunt egale faptul ca utilitatile sunt toate la celalalt capat inseamna ca dpdv al valorii de vanzare, partea din spate este inferioara. Expertul a specificat ca dat. distantei mari pana la utilitati si la drumul de acces imbunatatit (aprox 150 ml) se impune o sulta de 20% din val. unitara. Judecatorul, cu toate astea, va cere expertului sa argumenteze de ce a mentionat in expertiza sulta.
:)
sulta tocmai din acest motiv este necesara:
loturile nu au valori egale si pt a le egala valoric este necesar ca cel ce primeste lotul din spate sa mai primeasca si o sulta.