avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sulta partaj intre parti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sulta partaj intre parti

Buna ziua.
In 2004, am cumparat in procent de 50% un teren cu o ruda, cu scop de investitie. Intre timp ea s-a razgandit si vrea sa iasa din diviziune. Terenul nu e divizibil pe "lung" avand desch. mica (18ml). Are acces la ambele capete (drum satesc). Partea din fata, pe care o revendica ei are toate utilitatile. Costul pentru aducerea utilitatilor (gaze, enel)m-ar costa aprox 50.000 ron si in acest moment ar trebui sa trec, cu ele, pe parcela revendicata de ei. Expertul a prezentat aceasta versiune cu sulta dar partea adversa a depus obiectiuni. In aceasta situatie, pot cere sulta?.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:41, 18 Februarie 2010
avand in vedere ca partea adversa solicita lotul care are deja utilitati , dvs. sunteti indreptatit sa solicitati sulta .
puteti invoca imbogatirea fara justa cauza a celeilalte parti ;)
si asta intrucat in momentul achizitionarii terenului, contributia coproprietarilor a fost in cote egale , iar terenul pana in momentul dezmembrarii avea inclusiv utilitati .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unul dintre moștenitori vrea să cumpere părțile celorlalți doi, dar aceștia cer mai mult decât le-ar reveni conform expertizei. ce poate decide instanța în acest caz? vlad69 vlad69 In urma succesiunii dupa ambii parinti, a rezultat o casa de locuit si un teren, la 3 mostenitori.Doi mostenitori au acceptat sa vanda partea lor celui de-al ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica maria dinca maria dinca Ma intereseaza sa stiu daca pot cere unui expert judiciar inainte de a incepe un partaj in instanta o expertiza a unui imobil situat in Bucuresti cu o ... (vezi toată discuția)
Comod partajabil in natura a_l_e_x a_l_e_x buna ziua, asi dori sa stiu care sunt conditiile ce trebuiesc a fii intrunite de catre un imobil ( casa si teren aferent in suprafata de 1439mp. ) ca ... (vezi toată discuția)