avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare

Cum pot proceda sa ajut o persoana a carui dosar de pensie anticipata partiala este depus la casa de pensii cu o vechime de 32 de ani munca iar (4 ani trecuti in carnetul de munca nu sant recunoscuti) din lipsa unei semnaturi si a unei stampile la incetarea activitati. Revenind in aceiasi unitate. Perioada cuprinsa (1974-1978) unitatea unde lucra era o cantina ce apartinea de T.A.P.L. cantina se afla in incinta santierului naval constanta dar nu apartinea de aceasta unitate, doar o deservea in perioada mai sus mentionata cine poate sa ii elibereze o adeverinta de vechime sa-i fie luata in calcul pentru a nu ii fi respins dosarul. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ramona.2009 , utilizator 20:01, 19 Februarie 2010
Greu de realizat!
Trebuie mers la arhive le statului si cautat cine era persoana juridica de drept a cantinei respective , cine a pleluat -o dupa 1989 , unde se gasesc arhivele acestei institutii actualmente. MUNCA DE SISIS dar se gaseste pentru ca actele respective au termen f mare de pastrare. MULT SUCCES!
Conform articolului nr 7 din Decretul nr. 92 din 16 aprilie 1976 privind Carnetul de Munca, cazul acesta se rezolva astfel: "In cazul cand exista indoieli asupra unor date inscrise in Carnetul de Munca sau in actele prezentate de titular, unitatea v-a cere prezentarea actelor originale in baza carora au fost facute inscrieriile sau dupa caz, informatiile de la unitatile care au inscrise datele in Carnetul de Munca ori au emis actele respective "

Actele arhivate se gasesc la unitatea angajatoare, cu excepţia statelor de salarii, care se păstrează timp de 50 de ani.

SUCCES!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arhiva societatilor desfiintate dupa 1989 Serbu Serbu Unde pot sa gasesc arhiva unei societati din Bucuresti, care dupa 1989 sa transformat in mai multe societati comerciale cu capital privat sau mixt. Am nevoie ... (vezi toată discuția)
Arhiva intrepinderii regionare transporturi auto ( i.r.t.a.) autobaza 1 constanta. marian5612 marian5612 Stimate Domn or D-na Am o mare nevoie de ajutorul D.mneavostra. Am fost angajat ca mechanic auto la Intrepinderea Regionala de Transporturi Auto Constanta ( ... (vezi toată discuția)
Pensionare burde1979 burde1979 ma intereseaza unde pot sa gasesc arhiva de la trustul constructii carpati bucuresti, santierul naval mangalia nord, tc ind constanta hala ani 1976 si 1977 (vezi toată discuția)