avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revocare contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revocare contract de intretinere

Buna seara...
Problema este a unchiului meu care ar dori sa stie cum se poate finaliza un contract de intretinere facut anul trecut!Din cate a intrebat el, actul s/ar putea revoca de comun acord cu intretinatorii la notar, dar cum? Se face o conventie, o revocare si se inregistreaza in cartea funciara, apoi va redobandi dreptul de 1/1 din proprietate?
Ar dori sa stie cum sa faca si cat de repede ar putea sa retransmita proprietatea fratelui sau!! De indata ce strica actul, doreste sa dea propr. fratelui sau! Care ar fi cel mai corect si rapid mod de revocare si retransmitere a prop.! Specific ca intretinatorii doresc acordarea unei sume de bani ca sa poata renunta, dar unchiul meu e dispun sa o dea doar sa scape de respectivii!
Va multumesc anticipat!!!
Cu stima si respect:(
Cel mai recent răspuns: oana.maftei , utilizator 21:40, 17 Februarie 2010
buna seara!
sa faca o conventie de rezolutiune a contractului, ulterior acestei conventii sa instraineze catre frate.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2010
ContSters97658, utilizator
multumesc din suflet pt raspuns dar aceasta conventie se va inscrie in cartea funciara! Urmand apoi dupa 7 zile cand va iesi intabularea pe numele unchiului sa o poate instraina sau se poate face in aceeasi zi amandoua si conventia si actul de instrainare.
Multumesc
in regim normal dureaza 10 zile la cartea funciara.
parerea mea esta ca ar trebui sa se lucreze aceasta lucrare, sa va duceti cu ea la administratia financiara, si abia dupa sa se faca actul cu fratele.
dar mai bine consultati un notar cu privire la acest aspect.
multumesc din suflet pt lamurire

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul familiei sau probleme juridice de familie alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna ziua, Parintii mei sunt divortati si au un bun comun impreuna si anume un imobil cu 3 camere. Partajul nu a fost facut datorita faptului ca nu au fost ... (vezi toată discuția)
Revocare act notarial liliana elena liliana elena Buna ziua, As dori sa stiu in ce conditii poate fi revocat un contract de vanzare-cumparare, de catre un notar?Mentionez ca acest contract de ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere... ContSters4579 ContSters4579 ...ce parere aveti...un contract de intretinere poate fi reziliat/rezolutionat pe cale amiabila printr-o conventie in fata unui notar daca partile renunta la ... (vezi toată discuția)