avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... raspunderea contabilului?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

raspunderea contabilului?

contabilul cu care o srl are contract de colaborare omite sa evidentieze in obligatiile de plata catre stat niste sume
fiscul le descopera si obliga srl la plata sumelor, precum si a penalitatilor calculate la zi, care sunt mai mari decit suma insasi, sanctionind totodata srl cu amenda

intrebare:
atit timp cit exista un contract de colaborare intre srl si acel contabil, poate el fi tras la raspundere pt plata penalitatilor?
exista vreo metoda prin care sa se poata cere statului sa se indrepte catre contabil pt plata acelor penalitati, avind in vedere ca el se face responsabil pt omiterea sumelor la plata?
Cel mai recent răspuns: clientY , utilizator 23:10, 13 Aprilie 2010
societatea poate sa-l traga la raspundere.
Multumesc de raspuns.
Asta am sa si fac.
Chiar daca raspunderea materiala va fi numai ceva simbolic, sper sa fie o pilda pentru cei neaveniti in meserie.
carmenmur,
imi permit sa opinez intrucit eu am postat acest subiect, (nu stiu de ce nu mai pot sa intru cu vechiul nick) si am incercat sa dau o anumita conotatie din start.
Faptul ca a trecut nedeductibil cam mult, poate te-a salvat din timp de un inspector fiscal...:D In contractele cu care ti-ai creditat firma nu poate fi vorba de dobinda; deci te-a salvat.
Cum pui tu problema cu cei 60 mii eur e cam ambiguu. Te deranjeaza ca ai platit penalitati la imp cam mari? Puteai f bine sa le platesti si daca ti le trecea deductibile exact cum iti spun. Poti sa mergi pe asigurarea de malpraxis, daca are...
Ceea ce am vrut eu sa arat nu a fost un exemplu sa tremure toti contabilii (simbolic cum zici tu -- pierzi 60 mii si vrei sa arati simboluri... ) ci am vrut sa subliniez ca statul roman nu te ajuta cu nimic, doar isi face interesul asigurindu-se ca nu va pierde dintr-o situatie hilara creata de cei ca tine, care ramin cu simbolurile!
Succes in afaceri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare fiscala sume aferente surplusului realizat din reevaluare pentru microintreprindere radumuresan radumuresan Pana in ian 2013 societatea o fost incadrata la impozit pe profit iar rezelvele reprezentand surplus realizat din reevaluari au fost considerate la calculul ... (vezi toată discuția)
Rog raspuns urgent, multumesc! adi.adriana@gmail.com adi.adriana@gmail.com In calitate de unic administrator al unui srl, pot chema in judecata pe fostul contabil al societatii pt prejudicii descoperite la 5 luni de cand i-a incetat ... (vezi toată discuția)
Penalitati stipulate in contract DAIANA_ DAIANA_ Imi spune cineva ca o firma a avut probleme (cred ca in cadrul unui audit, sau control - garda financiara ), cerandu-i-se facturile de penalitati ... (vezi toată discuția)