avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor urgent !pensie alim cand s-a casatorit copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor urgent !pensie alim cand s-a casatorit copilul

Am o nelamurire si as dori sa ma lumineze cineva. Daca fiica mea, care primeste pensie alimetara, se casatoreste in ultimul an de facultate mai primeste pensie alimetara? Sotul ei lucreaza. As dori sa mi spuna in ce articol de lege sa ma uit ca sa fiu lamurita.
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 11:28, 15 Noiembrie 2006
nu stiu exact litera legii dar, avand alt venit, in afara de bursa , nu mai are dreptul la pensie de intretinere.
Pt. asta trebuie facuta actiune in instanta, de cel ce refuza acordarea pensiei.
Si eu sunt tata si imi eate greu ca un tata nu vrea sa isi ajute copilul, daca are posibilitatea.
Nici eu nu cred ca mai poate primi pensie.
Are drept de intretinere acela care se afla in nevoie.
Multumesc de mesaje dar sunt nedumerita pt ca am intrebat judecatori si mi-au spus pareri diferite
Ba chiar un fost procuror nu mi-a dat dreptate.
Problema se pune altfel. Prin casatorie , fiica dvs nu mai este intretinuta de parinti, pensia se sisteaza, intrucat , sotul avand venituri o va intretine, si, conform codului fiscal, acesta ( sotul )beneficiaza de deducere suplimentara pentru persoanele aflate in intretinere. daca tatal de buna voie doreste sa-i mai acorde un sprijin ar fi frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara moncu moncu Buna ziua. Avem urmatoarea situatie : copilul (fiica) primeste pensie alimentara de la tata pana la terminarea studiilor, dar nu mai tarziu de 26 de ani ( ... (vezi toată discuția)
Deducere impozit salarii oroian-rodica oroian-rodica Am urmatorul caz. As dori sa stiu daca salariatul are dreptul la deducere suplimentara in cazul in care are un copil student in anul III de facultate, ... (vezi toată discuția)
Deducere suplimentara vanatorul vanatorul Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Are dreptul la deducere suplimentara o mama a carei fiica in varsta de 20 de ani beneficiaza de pensie de ... (vezi toată discuția)