Am o nelamurire si as dori sa ma lumineze cineva. Daca fiica mea, care primeste pensie alimetara, se casatoreste in ultimul an de facultate mai primeste pensie alimetara? Sotul ei lucreaza. As dori sa mi spuna in ce articol de lege sa ma uit ca sa fiu lamurita.
nu stiu exact litera legii dar, avand alt venit, in afara de bursa , nu mai are dreptul la pensie de intretinere.
Pt. asta trebuie facuta actiune in instanta, de cel ce refuza acordarea pensiei.
Si eu sunt tata si imi eate greu ca un tata nu vrea sa isi ajute copilul, daca are posibilitatea.
Problema se pune altfel. Prin casatorie , fiica dvs nu mai este intretinuta de parinti, pensia se sisteaza, intrucat , sotul avand venituri o va intretine, si, conform codului fiscal, acesta ( sotul )beneficiaza de deducere suplimentara pentru persoanele aflate in intretinere. daca tatal de buna voie doreste sa-i mai acorde un sprijin ar fi frumos.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensie alimentara
moncu
Buna ziua.
Avem urmatoarea situatie : copilul (fiica) primeste pensie alimentara de la tata pana la terminarea studiilor, dar nu mai tarziu de 26 de ani ( ... (vezi toată discuția)