avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi la locul de munca -diabet-
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi la locul de munca -diabet-

buna ziua
o colega are diabet insulinodependent, in antecedente cu neuropatie diabetica hiperalgica si ar vrea sa stie ce drepturi speciale are la locul de munca sau daca exista o lege sau o comisie care stabileste. De exemplu ca are dreptul sa nu faca ture de noate , .... va multumesc
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 11:26, 3 Martie 2010
Daca are deja arteriopatie cronica obliteranta ca urmare a diabetului, ii sugerez sa nu mai lucreze deloc.
dar va rog sa imi spune-ti daca exista vreo lege care sa protejeze persoane cu diabet la locul de munca si care este aceasta. Ea doreste sa lucreze in continuare , nu vrea sa se pensioneze , e tanara
Nu are voie sa faca ture de noapte . Sa se prezinte la medicul de medicina muncii si acesta va decide de comun acord cu angajatorul si angajatul .
Buna ziua,

Ma bag si eu in seama pentru simplul motiv ca si eu sun diabetic insulino-dependent.
Momentan lucrez in ture ( de 5 luni) si managerul meu mi-a cerut sa fac un control pe lucrul in ture.Nu am complicatii si analizele au iest toate perfecte.Problema de care imi este mie teama, sa nu primesc un refuz din parte celor de la CMU sa nu lucrez in ture.Atata timp cat iti tii regimul si diabetul sub control nu vad care este impedimentul de a lucra in ture. Vreau sa stiu daca exista vreo lege care sa-mi interzica acest lucru.Nu de alta dar cei de la CMU lasa de dorit (nu ma intereseaza parerea personala a doctorului, ci doar ce zice legea, concret)

"Un om fara vointa, este un om bolnav"
Pe linie de medicina muncii au ei niste diagnostice care nu sunt compatibile cu munca de noapte , sunt prevederi legale pe linie de medicina muncii . E bine de studiat si legea sanatatii si securitatii in munca .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare legea nr.263/2010 art.79 alin.1 lit.a iacobmihai iacobmihai as dori sa stiu daca ma pot incadra ca \'nerevizuibil\'[sunt pensionat gr.2 pe caz de boala] diagnostice:diabet zaharat insulinodependent,cardiopatie ... (vezi toată discuția)
Diabet zaharat tip 1 la angajare_ control medicina muncii! Alina_29_29 Alina_29_29 Am fost acceptata pentru un loc de munca intr-o sala de jocuri mecanice. Urmeaza sa merg la un control la medicina muncii, si pentru ca am diabet zaharat tip ... (vezi toată discuția)
Ce beneficii au angajatii care sunt si incadrati intr-un grad de handicap ? gabrielcpg gabrielcpg Am 52 de ani si diabet zaharat tip I - insulino dependent de 31 ani. Nu am solicitat niciodata ceva de la protectia sociala sau alte comisii. Am dobandit in ... (vezi toată discuția)