buna ziua
o colega are diabet insulinodependent, in antecedente cu neuropatie diabetica hiperalgica si ar vrea sa stie ce drepturi speciale are la locul de munca sau daca exista o lege sau o comisie care stabileste. De exemplu ca are dreptul sa nu faca ture de noate , .... va multumesc
dar va rog sa imi spune-ti daca exista vreo lege care sa protejeze persoane cu diabet la locul de munca si care este aceasta. Ea doreste sa lucreze in continuare , nu vrea sa se pensioneze , e tanara
Ma bag si eu in seama pentru simplul motiv ca si eu sun diabetic insulino-dependent.
Momentan lucrez in ture ( de 5 luni) si managerul meu mi-a cerut sa fac un control pe lucrul in ture.Nu am complicatii si analizele au iest toate perfecte.Problema de care imi este mie teama, sa nu primesc un refuz din parte celor de la CMU sa nu lucrez in ture.Atata timp cat iti tii regimul si diabetul sub control nu vad care este impedimentul de a lucra in ture. Vreau sa stiu daca exista vreo lege care sa-mi interzica acest lucru.Nu de alta dar cei de la CMU lasa de dorit (nu ma intereseaza parerea personala a doctorului, ci doar ce zice legea, concret)
Pe linie de medicina muncii au ei niste diagnostice care nu sunt compatibile cu munca de noapte , sunt prevederi legale pe linie de medicina muncii . E bine de studiat si legea sanatatii si securitatii in munca .