avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate asupra unui imobil dupa casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate asupra unui imobil dupa casatorie

Buna ziua! Doresc sa vand un apartament proprietate personala, bun propriu dinaintea casatoriei, si sa achizitionez altul, mai mare, pentru care este foarte posibil sa fie nevoie si de un credit de nevoi personale. Ce solutie exista ca sotia sa nu aiba nici un drept asupra apartamentului nou cumparat? Am fost sfatuit sa fac contractul de cumparare pe numele unei rude cu mine ca procurator de fonduri, este bine asa?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:03, 20 Februarie 2010
Mihai S.R. a scris:

Si ce garantii solide aveti ca ruda o sa va inapoieze bunul imobil? Sau ca succesorii in drepturi ai rudei, o sa vi-l inapoieze?

Si eu sunt de aceeasi parere.
Mergeti sa consultati un avocat contracost si sa despicati firul in 4.In mod normal o sa va coste ceva daca vreti sa primiti o consultanta buna, dar e cel mai bine asa.
E vorba de multi bani si daca actionati aiurea veti...plati scump...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa cumpar o casa (doar pe numele meu) din bunuri imobiliare pe care le detineam inainte de casatorie verdedeverde verdedeverde As dori sa cumpar un bun imobiliar (casa) cu bani proveniti din vinderea altor bunuri imobiliare (casa +teren) dobindite de mine, inainte de casatorie. Sotia ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare cumparare / executare silita Antoaneta2010 Antoaneta2010 Situatia este urmatoarea: sotul are un contract de creditare ( nevoi personale ), pe care nu a mai reusit sa-l plateasca de 3 ani, in toata aceasta perioada el ... (vezi toată discuția)
Poate avea sotul meu vreo pretentie asupra apartamentului cumparat? nicky79 nicky79 Detin inca dinainte de casatorie o casa proprietate personala,dobindita in urma unui contract de vanzare cumparare. Daca vand aceasta casa si imi cumpar un ... (vezi toată discuția)