avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prenatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prenatal

Buna ziua.Am gasit un job,am lasat un cv si mi s-a dat un rasp afirmativ.Contractul va fi pe o perioada limitata,deoarece o angajata va pleca in concediu de maternitate.Din cate am inteles ar trebui sa nasca in iunie-iulie.As dori sa stiu cand se pot face angajari,in momentul in care intra ea in prenatal sau dupa ce naste,adica dupa ce intra in concediu maternal?mie mi s-a spus ca se pot face angajari doar dupa ce naste.astept un raspuns de la dumneavoastra.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 15:59, 18 Februarie 2010
In mod normal, angajarea pe postul detinut de o salariata insarcinata se poate face:
- fie in timpul concediului de maternitate daca intre angajator si salariata exista deja intelegerea ca salariata va intra apoi in concediul de crestere copil pana la 2 ani (adica salariata a anuntat intentia de a intra in CIC)
- fie la expirarea celor 126 de zile de concediu de maternitate, cand salariata a depus cererea de suspendare CIM ptr crestere copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie - concediu crestere copil GeorgianaGeorgiana2019 GeorgianaGeorgiana2019 Buna ziua! Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Din data de 5.02.2018-5.05.2018 (90 zile) am fost in concediu medical (sarcina cu risc). Din data ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal in continuarea concediului pentru cresterea copilului? d_girl d_girl buna seara. va deranjez cu cateva intrebari in speranta ca ma puteti lamuri in legutura cu situatia in care ma aflu. sunt de cca 1 an si 11 luni in concediu ... (vezi toată discuția)
Pot intra in ccc dupa postanal urmat de concediu de odihna? moniquesro moniquesro Buna ziua, sunt insarcinata si lucrez in invatamant, trebuie sa nasc in luna martie 2011, dar as prefera sa nu imi suspend contractul de munca pana la 1 ... (vezi toată discuția)