sotul meu a facut un credit cu asigurare de viata.la momentul acordarii creditului era bolnav de cancer.la acordarea creditului nu s-a cerut fisa medicala.am depus documentatia pt asigurare si nu s-a acoperit creditul pe motiv ca a vea boala .as vrea sa stiu daca pot contesta pt ca eu nu am venit si nu reusesc sa achit ratele,eu ca mostenitoare trebuie sa preiau si creditul.dar nu am ce mostenipt ca nu am o casa ,nu am nimic,inca locuiesc la soacra mea.daca nu achit creditul ce se poate intampla?va multumesc
Nu aveti nicio sansa de reusita.Bolile preexistente nu sunt acoperite prin polita de asigurare de viata.
Nu stiu daca a fost o polita individuala sau de grup.Daca nu s-a completat un chestionar medical,exista referire in polita:declar pe proprie raspundere ca sunt intr-o stare buna de sanatate,ca nu sufar, nu am suferit,nu am fost diagnosticat cu o anumita boala.Formularile pot fi variate,ideea ramane aceeasi.
Daca puteti demonstra ca acel credit a fost in scopul tratamentului medical,spre exemplu(adica banii au fost exclusiv pentru folosul sotului),mai mult,daca este titular de credit(fara giranti,coplatitori)cred ca nu puteti fi obligata la plata.Mai ales ca nu sunt bunuri de mostenit.
Contestatia este un drept al dv. dar sansele de reusita sunt practic nule.Boala de care suferea sotul trebuia consemnata in cererea chestionar de asigurare.Ati fi platit mai mult asigurarea dar creditul tot vi s-ar fi dat.Faptul ca ati ascuns bancii boala de care suferea sotul nu constituie circumstanta atenuanta.Oricum daca nu dispuneti de bunuri personale,nu prea exista posibilitatea de a vi se pune poprire pe ceva.doar pe acea jumatate din pensia sotului care va revin ca mostenitoare.
Polita de asigurare
laslau
Tatal meu care a decedat in urma cu doua luni. Avea rata la o banca si avea si o polita de asigurare in acelasi timp. Ratele sant pana in 2013 .Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Asigurare de viata
mamma
sotul meu a facut un credit la bcr in 2008.la acel contract de credit a facut si o asigurare de viata.sotul meu a decedat in noiemb 2009.la acel contract de ... (vezi toată discuția)