avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... executare silita pt imbile
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

executare silita pt imbile

se poate executa silit un imobil care este bun comun daca creanta apartine societatii la care sotul meu este administrator? mentionez ca acesta nu are domiciliul stabil in localitatea in care este imobilul supus executarii silite.
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 10:36, 19 Februarie 2010
se poate executa, se vinde, se recupereaza banii
Se poate, dar dvs. ar trebui sa faceti contestatie la executare, daca sunteti in termen in faza executari silite sau ar fi trebuit sa cereti partajul bunului.
badila steluta a scris:
se poate executa silit un imobil care este bun comun daca creanta apartine societatii la care sotul meu este administrator? mentionez ca acesta nu are domiciliul stabil in localitatea in care este imobilul supus executarii silite.

Buna ziua,
NU, nu cred ca se poate face executarea silita pe un imobil la care debitorul executat este co-proprietar in indiviziune (devalmasie) pe cote-parti ideale .
Executarea silita se poate face doar asupra bunurilr (drepturilor de proprietate) detinute exclusiv de debitorul executat, in speta, doar pe cotele-parti din imobil cei revin acestuia.
Executorul judiciar, care, in baza titlului executor se "subroga" intr-un fel in drepturile debitorului executat, poate introduce in instanta o actiune de "partaj judiciar", prin care instanta sa delimiteze clar si material, proprietatea debitorului (daca aceasta proprietate imobiliara este comod partajabila in natura ?, daca nu, atribuire uneia dintre parti si calcul sulte).
Ulterior, Executorul poate face executarea silita pe bunurile debitorului.
Cu stima,

Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2010
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare bunuri sotie angelaang angelaang Va rog a-mi raspunde la urmatoarea intrebare; – Executorul poate pune sechestru sau ma poate executa silit daca sotul meu in urma unui delict este ... (vezi toată discuția)
Teren executat silit claudel1982 claudel1982 BUNA ZIUA As dori sa/mi raspundeti la cateva intrebari: se vinde cota parte de 3/8 dintr-un teren executat,teren care are 2 coproprietari si care nu e ... (vezi toată discuția)
Executare silita anaf imobil in coproprietate bee bee Daca un apartament are mai multi proprietari si doar unul are sechestru asigurator de la ANAF se poate executa silit tot apartamentul sau doat partea acelui ... (vezi toată discuția)