avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... studii medii - functie de conducere
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

studii medii - functie de conducere

Buna ziua!
In institutia in care lucrez (primarie de comuna) a devenit vacant postul de sef birou financiar contabil in ianuarie 2009. Sub pretextul ca sunt blocate angajarile ?!, a fost numita "temporar" pe aceasta functie o persoana din cadrul biroului, functionar public, cu studii medii. Situatie dureaza de un an, tergiversandu-se organizarea concursului. La data numirii pe aceasta functie, exista in cadrul biroului o angajata cu studii superioare economice, cu licenta, dar nu era agreata de conducere.
Cat poate dura intr-o asemenea situatie provizoratul? Este corect ca o persoana cu studii medii sa exercite functia de conducere (primeste inclusiv indemnizatie de conducere)?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 23:15, 18 Februarie 2010
Incepand cu 01.01.2010, functiile publice de conducere de sef birou/sef serviciu trebuie ocupate, temporar sau definitiv, doar pe persoane cu studii superioare (vezi Anexa I si III din legea 330/2009). Asa ca...din ianuarie, persoana numita temporar exercita "cam ilegal" functia in cauza:)
si inainte de 01.01.2010, tot ilegal o ocupa..... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie...schimbare din functie ilegala?? secretir2001 secretir2001 Buna ziua! Lucrez in cadrul unei institutii din administratia publica ca personal contractual din anul 2006 in functia de Sef-Birou ... (vezi toată discuția)
Inlocuitor sef serviciu Adi Adi Adi Adi Buna ziua! Sunt personal contractual angajat ca referent (desi am studii superioare, postul a fost prevazut ca studii medii), iar de curand, am fost numita ... (vezi toată discuția)
Am studii superioare si sunt platita pe studii medii (contabil). ... croberta croberta Am studii superioare si sunt platita pe studii medii (contabil). Pt ca, contabilul sef se va pensiona,, pana la ocuparea postului, ordonatorul de credite imi ... (vezi toată discuția)