avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inregistrare REVISAL incetare contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inregistrare REVISAL incetare contract

buna ziua

e corect sa daca un anjatat lucreaza pana in 30 si incepand cu 01 inceteaza contractul de munca, sa inregistrezi in Revisal si sa trimiti la itm incetarea contractului in 01?

dar daca 01 e sambata poti sa inregistrezi in Revisal si sa trimiti la itm incetarea contractului in 30?
Cel mai recent răspuns: alina40 , utilizator 10:35, 31 Ianuarie 2012
Buna ziua

dar daca data incetarii e sambata sau duminica sau e in zi de sarbatoare legala atunci inseamna ca va trebui sa merg la serviciu in acea zi ca sa inregistrez in REVISAL si deci nu voi respecta repausul saptamanal / zilele de sarbatoare. si inca un aspect uneori in astfel de zile sediul firmei este inchis...
deci se poate inregistra incetarea contractuui in ziua lucratoare urmatoare daca incetarea se face in zi nelucratoare?
Inregistrarea in Revisal o puteti face in ziua lucratoare urmatoare.
Manin a scris:

buna ziua

e corect sa daca un anjatat lucreaza pana in 30 si incepand cu 01 inceteaza contractul de munca, sa inregistrezi in Revisal si sa trimiti la itm incetarea contractului in 01?

dar daca 01 e sambata poti sa inregistrezi in Revisal si sa trimiti la itm incetarea contractului in 30?


Buna ziua,

Legat de intrebarea de mai sus am si eu o intrebare: ce data se considera si respectiv se declara in revisal, ca data a incetarii contractului de munca, ultima zi lucrata sau ziua urmatoare? Altfel spus, daca un salariat lucreaza pana pe 30 aprilie inclusiv, sa zicem data incetarii contractului este ultima zi pontata, adica 30 aprilie sau 1 mai? Pun aceasta intrebare deoarece in unele softuri de salarizare se inregistreaza ca data incetarii contractului ultima zi lucrata (pontata), iar in altele se inregistreaza prima zi in care nu mai lucreaza in firma.
Aceeasi intrebare si pentru Listele nominale de la sanatate.

Va multumesc.
Se trece data incetarii c.i.m. ... eu sunt de acord ca se trece ultima zi lucrata.
eu cred ca se rece prima zi in care nu se ponteaza. acea este data incetarii contractului. Angajatul are toate drepturile si obligatiile pana in ultima zi, inclusiv aceasta....
de ex contractul inceteaza la data expirarii termenul de preaviz, deci dupa terminarea acestuia
Ultima modificare: Luni, 3 Mai 2010
Manin, utilizator

Alte discuții în legătură

Incetare cim pentru a beneficia de somaj anymaryh anymaryh Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o solutie la aceasta problema : un angajat are cim pe perioada determinata de 3 luni (23.01.13 - 22.04.13) pe perioada ... (vezi toată discuția)
Incetare cim perioada determinata silvia99 silvia99 va rog frumos, in cazul unui cim pe per determinata,cand acesta inceteaza (si angajatorul nu vrea prelungirea) angajatul va primi decizia de incetare cu ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pe perioada determinata apetra apetra un contract incheiat pentru intervalul 12.4 - 11.7. cu ce data se desface contractul - 11.7 ultima zi sau cu 12.7? (vezi toată discuția)