avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de mostenitor dupa decesul mamei,atunci cand ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de mostenitor dupa decesul mamei,atunci cand tatal refuza orice contact cu familia si dispare la o alta femeie!

Va rog mult sa ne ajutati ,pentru ca nu stim de unde sa incepem in rezolvarea unei situatii cel putin delicate de succesiune...
In urma cu cca 4 ani a decedat soacra mea. Pe numele ei,rezultat din casatorie era un apartament cu 3 camere intr-o zona centrala a Bucurestiului. Dupa decesul ei n-au fost facute acte de succesiune,iar socrul meu(in varsta de 78ani) a intrerupt fara nici un motiv orice legatura cu familia si a disparut! Ultima oara aflasem de la o sora a lui in urma cu 8 luni ca s-a mutat la o alta femeie... Apartamentul este incuiat,iar la adresa nu este nimeni de gasit! Actele casei sant tot la el, noi fiind numai in posesia unei copii a certificatului de deces al soacra-mii. Nici nu stim daca socrul mai e in viata sau nu! Din casatoria lor au avut doi baieti,unul fiind sotul meu,celelalt a decedat inaintea decesului mamei lui,dar are 2 copii care nu stiu ce drepturi de mostenire au. Va rog mult sa ne ajutati spunandu-ne ce drepturi are socrul meu,sotul meu si eventual cei doi nepoti ai nostri! SI DE UNDE SA INCEPEM SI CE TREBUIE SA FACEM PENTRU A INTRA IN POSESIA DREPTURILOR DE MOSTENITOR!!! MII DE MULTUMIRI !!
Cel mai recent răspuns: ContSters129512 , utilizator 21:57, 18 Februarie 2010
Va multumesc mult pentru sfaturi. Sa inteleg ca socrul meu poate chiar vinde apartamentul fara acceptul fiului si al nepotilor? Sau,poate face acte de succesiune dupa soacra-mea fara prezenta celorlalte parti? Multumesc mult din nou!
va multumesc pentru promptitudine si profesionalism. Socrul meu,daca mai traieste,poate dispune singur de soarta imobilului avand peste 50% din valoarea lui? De unde se pot obtine duplicate ale actelor de proprietate asupra imobilului? Sotul meu,impreuna cu cei 2 nepoti (reprezentati) pot face acte de succesiune fara prezenta sau vointa socrului meu? Mii de multumiri!
Are dreptate Dna. Romascanu, va multumesc pt corectie. Va rog sa imi scuzati neatentia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune apartament cristinaiasi cristinaiasi Buna seara. Am ceva nelamuriri referitoare la succesiunea unui apartament cu 3 camere din Iasi, al socrilor mei. Situatia este astfel : apartamentul cu 3 ... (vezi toată discuția)
Mostenire din partea mamei Noxa_Kitty Noxa_Kitty Buna ziua. Ma bucur ca am dat peste acest forum. Avem o problema mai delicata in familie si as dori, cu amabilitatea dumneavoastra, un raspuns. Socrii mei ... (vezi toată discuția)
Lnstanta de tutela petre_marian petre_marian buna ziua.Va scriu in legatura cu urmatoarea problema.Socrul.meu a ,murit in urma cu 10 ani soacra-mea ramanand sigura intr-un apartament cu 2 camereEiau avut ... (vezi toată discuția)