avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Unde trebuie sa fac plangere impotriva unei persoane ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Unde trebuie sa fac plangere impotriva unei persoane care ma suna anonim si ma hartuieste?

Buna ziua! Inteleg ca trebuie sa fac aceasta plangere la politie... pot sa o fac oriunde sau doar in sectorul meu sau la o sectie speciala? Am vreo sansa cu adevarat sa se rezolve ceva si individul sa fie pedepsit sau mi-as pierde vremea degeaba?
Multumesc
Anca
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:19, 19 Februarie 2010
la sectia de care apartineti,depinde ....,eventual sa consultati un avocat sa va indrume
puteti sa depuneti o plangere penala impotriva persoanei respective la parchetul de pe langa judecatoria orasului, sau sectorului in care locuiti.Puteti sa-l invinuiti de hartuire.Daca aveti probe si dovezi puteti sa-i "obtineti" cel putin o amenda penala.Daca nu, cel putin ii atrageti atentia si-l mai potoliti...:yes:
da,intr-adevar la politie. conform codului de procedura penala, competenta este teritoriala, adica pe raza loc. unde a fost , in cazul dvs. se comite fapta.da,puteti rezolva ceva, daca faceti o plangere penala, va sustineti cauza ,iar politia din structura respectiva (serviciul investigatii criminale / biroul inestigatii criminale , depinde de pericolul social) , poate solicita retelei de tefonie mobile sa va inregistreze inclusiv apelurile primire.
In situatia in care detineti probe temeinice si indubitabile a afirmatiilor dvs ,aveti dreptul legal de a sesiza oficial autoritatile politie/parchet,responsabile domiciliului dvs
Daca puteti proba identitatea persoanei care va creaza prejudicii puteti face cunoscut amanuntele respective.
Referitor la fapta de hartuire aceasta nu este prevazuta de dispozitiile in vigoare
Atentie sporita la atribuirea de acuzatii;daca acestea nu sunt sustinute si nu sunt probate in conditiile legii,riscati sa deveniti dvs obiect al palngerii respectivei persoane nominalizate de dvs
In baza probelor pe care le detineti contactati avocat care coroborand faptele cu probele poate dispune varianta in favoarea dvs
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2010
ynocentta, utilizator
Nu am alte probe, decat apelurile de la numarul "Secretizat" in telefon. As putea sa inregistrez obscenitatile pe care mi le spune, ar putea fi asta o proba? Ce "probe temeinice" pot aduce, daca aveam probe temeinice si puteam sa il nominalizez, nu mai era nevoie de ajutorul politiei.
Nu este un necunoscut pentru ca suna insistent si pe alti membri ai familiei mele.
O sa fac o plangere penala dar mi-e teama ca o sa dureze foarte mult pana o sa faca politia ceva. Stiu ca exista si alte metode de a afla identitatea cuiva, mai putin legale.
Multumesc pentru sfaturi!

Alte discuții în legătură

Inselaciune 9999 9999 eu sunt plecata in strainatate si iam dat unei persoane bani si personal dar iam trimis si cand era in tara ptr.ca a promis ca imi va face casa de acesti bani ... (vezi toată discuția)
Unde/cum fac plangere la politie (online) pentru inselaciune, frauda si uz de fals? iola44 iola44 Buna ziua Timp de cateva luni am avut un consilier psiholog la care mergeam de doua ori pe saptamana, la locuinta lui proprietate personala, pretul unei ... (vezi toată discuția)
Proces pentru calomnie geo600 geo600 Buna ziua! Mi s-au adus diverse acuzatii chiar cu politie implicata si as dori sa stiu cum pot sa pun capat acestor acuzatii false. Politia nu a putut face ... (vezi toată discuția)