avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pot face plangere penala pentru neexecutare sentinta?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pot face plangere penala pentru neexecutare sentinta?

Buna
in data de 11.02.2010 am inregistrat cererea mea pentru repunerea in drepturi in urma sentintei si plata salariilor.Institutia a facut recurs pe 12.02.2010.
pot face pangere penala pentru nepunerea in aplicare a sentintei innainte de incheierea recursului?
Va multumesc!
Felicitari pentru staruinta de a nu va lasa prejudiciata in interesele legitime ce va apartin
pacurariu maria a scris:

Instanta s-apronuntat pe fond dar s-a facut recurs de catre angajator,deci hotararea inca nu a ramas definitiva si irevocabila.Sa inteleg ca dupa judecarea recursului o sa-i pot actiona in cazul in care nu pun in aplicare sentinta?Si inca o nelamurire:CIM mi s-a desfacut in timp ce am beneficiat de salariu de merit.Acesta se acorda pe an calendaristic.Recalcularea salariului se va face cf.hotararii cu acest salar de merit inclus?Horararea spune ca se vor acorda salariile indexate si majorate dar eu beneficiam de acest drept pana la 31.12.2009 iar dupa cate vad punerea in aplicare a sentintei se amana cat mai mult de catre angajator in favoarea mea!
Trebuie sa le multumesc pentru aceasta tactica negandita...........=D>

Solicitarea o puteti face acum. In termen de 15 zile de la data solicitarii dumneavoastra in scris , angajatorul este obligat sa se supuna dispozitiilor instantei. Nu trebuie sa asteptati sa se termine recursul. Repunerea in drepturi conform dispozitiilor instantei se va face de la data incetarii CIM, deci veti beneficia de toate drepturile de care ati fi beneficiat daca angajatorul nu va inceta contractul de munca.
Corect ,cu sublinierea ,daca angajatorul nu va inceta CIM ,masura la indemana sa,pe care o poate justifica in N motive plauzibile
ce inseamna daca angajatorul nu va inceta CIM ?Din moment ce nu au putut justifica concedierea mea ca fiind efectiva si din cauze reale in fata instantei??
Nu vor proceda asa pentru ca (sper)i-am cam speriat iar caile de atac inca nu le-am epuizat!Cand aud de plangere penala cred ca se vor gandi de 2 ori ce sa faca si mai ales in momentul cand vad ca nu ma mai las intimidata.........pe mine ma deranjeaza de fapt prostia si exigenta lor in a persevera in ceva ce nu stapanesc destul si deajuns de corect!
Va multumesc mult pentru ca va face-ti griji iar prin voi gasesc puterea de a merge mai departe!:ok:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta dobro dobro am primit hotarire judecatoreasca prin care se obliga pirita la reintegrarea in munca a salariatului si plata drepturilor salariale de la data concedierii pina ... (vezi toată discuția)
Reintegrare salariat eueleu eueleu Am mai multe intrebari cu referire la angajarea unui fost angajat ncare in urma unei sntinte judecatoresti sa decis repunerea in functie. Ce demersuri trebuie ... (vezi toată discuția)
Care este termenul legal pentru plangere penala ? florinsadova florinsadova In data de 10.02.2009 am obtinut sentinta definitiva si executorie intr-un litigiu de munca.Am solicitat printr-o cerere scrisa reangajarea si celelalte ... (vezi toată discuția)