avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte de proprietate Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte de proprietate Mostenire

Am si eu o problema: parintii tatalui meu (bunicii mei) nu au acte pe casa, bunicul a decedat, bunica inca mai traieste, tatal meu mai are 3 frati din care unul a decedat, ma puteti lamuri si pe mine care este procedura pentru obtinerea actelor de casa precum si daca se poate dezbate mostenirea fara vreunul dintre frat In cazul in care doi din frati au construit alte corpuri de casa in aceeasi curte dar tot nu detin acte corpurile respective se includ in totalul masei succesorale ? Daca bunica decedeaza si ea (avand 94 de ani) pana nu se vor face actele de proprietate care este procedura si in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:31, 19 Februarie 2010
buna ziua!
eu va recomand sa mergeti cu toate actele la un avocat care sa le studieze si sa va indrume.
situatia este destul de complexa.
Pentru dezbaterea mostenirii dupa bunicul decedat, mergeti la un notar public daca nu sunt probleme intre mostenitori. Daca acestia, mostenitorii, au divergente intre ei e indicat sa faca dezbaterea mostenirii si iesirea din indiviziune in instanta. O tranzactie incheiata intre parti ii va ajuta foarte mult.
NU au acte pe proprietati, marieta, asa ca mostenirea nu le aduce acte de proprietate.
Sunt de acord cu Ioana, mergeti sa vedeti daca si cum merge o uzucapiune, a cui etc. E neboie sa fie vazute actele, sa se cunoasca pozitia partilor etc.
Eu am zis ca nu exista acte de proprietate (o simpla chitanta de mana) si in cazul asta din cate stiu eu trebuie facuta actiune in constatare la judecatorie pentru obtinerea actelor si dupa aceea dezbaterea de mostenire. Nu e asa ? sau cum ?
V-au raspuns mai multi consultanti despre cum cred ei ca e... daca vreti o opinie reala, la obiect, intrebati un profesionist in cadru legal.
Unii au tinut cont in raspunsurile lor ca nu aveti acte de proprietate.

Ca o numiti actiune in constatare sau altfel, tot de uzucapiune veti ajunge sa va folositi. Ordinea dezbaterii si a actiunii nu conteaza atat de mult, depinde si daca mai sunt bunuri etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema mostenire ancristida ancristida Buna ziua, am o nelamurire, daca ma puteti ajuta, va rog. Exista o casa, ai carei proprietari au avut mai multi copii. Dintre ei unul singur a ramas sa ... (vezi toată discuția)
Impozit pe locuinta ApostolDorina ApostolDorina Buna ziua ! Bunicii mei sunt decedati , la fel si parintii. Casa si pamantul extravilan al bunicilor il mosteneste fratele tatalui meu. Nu s-a dezbatut nici-o ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate a locuintei - urgent popion popion Am o problema foarte mare. Parintii mei detin o casa fara a avea acte de proprietate asupra ei. Casa respectiva a apartinut strabunicului care a avut 10 copii. ... (vezi toată discuția)