Buna ziua,
Daca sunt in prelungire cic pt a-l 2 lea copil, si nu am solicitat acest ajutor de un sal mediu pe unitate nici pt primul copil, cum fac sa il solicite tatal copiilor la el la firma, fara sa- i fie refuzata cererea?
Mentionez ca vreau sa primim acest ajutor de la el si nu de la mine, deoarece patronul firmei la care am CM suspendata tocmai a decedat, si nu este momentul sa solicit acest drept acum sotiei patronului...
PS: pe 14 copilul implineste 6 luni...
Si pt primul, (care a implinit 2 ani pe 1 feb), mai pot face cerere pana implineste 3 ani?
Stiu ca s-a mai discutat acest subiect, dar nu am gasit nicaieri o situatie in care se face cererea la sot, chiar daca sotia are dreptul...
1836 este salariul mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului fondului asigurarilor sociale , salariul mediu pe unitate inseamna suma salariilor tuturor salariatiilor unei unitati / nr.salariati din luna nasterii copilului .
si daca cer acest ajutor pt copilul care s-a nascut pe 01.02.2008 (am termen pana implineste 3 ani...asa am inteles, si 6 luni are angajatorul termen sa-mi plateasca, corect?), se calculeaza totalul salariilor din luna feb 2008?
si pt copilul nascut la 14.09.2009, se calculeaza totalul din luna 09.2009?