avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor pt nastere, va rog imi trebuie un raspuns ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor pt nastere, va rog imi trebuie un raspuns urgent!

Buna ziua,
Daca sunt in prelungire cic pt a-l 2 lea copil, si nu am solicitat acest ajutor de un sal mediu pe unitate nici pt primul copil, cum fac sa il solicite tatal copiilor la el la firma, fara sa- i fie refuzata cererea?
Mentionez ca vreau sa primim acest ajutor de la el si nu de la mine, deoarece patronul firmei la care am CM suspendata tocmai a decedat, si nu este momentul sa solicit acest drept acum sotiei patronului...
PS: pe 14 copilul implineste 6 luni...

Si pt primul, (care a implinit 2 ani pe 1 feb), mai pot face cerere pana implineste 3 ani?

Stiu ca s-a mai discutat acest subiect, dar nu am gasit nicaieri o situatie in care se face cererea la sot, chiar daca sotia are dreptul...

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:16, 25 Februarie 2010
deci refuzul angajatorului nu poate fi justificat. Acest ajutor trebuie acordat
multumesc
Ma poate lamuri cineva, ce inseamna "un salariu mediu pe unitate"?
este vorba de 1836 lei, sau se calculeaza altfel?

Multumesc
Aici gasiti raspunsul:
www.avocatnet.ro/content/for...

Pe scurt, salariul mediu pe unitate se calculeaza dupa formula : suma salariilor brute ale angajatilor / nr. total de angajati ai angajatorului .
1836 este salariul mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului fondului asigurarilor sociale , salariul mediu pe unitate inseamna suma salariilor tuturor salariatiilor unei unitati / nr.salariati din luna nasterii copilului .
si daca cer acest ajutor pt copilul care s-a nascut pe 01.02.2008 (am termen pana implineste 3 ani...asa am inteles, si 6 luni are angajatorul termen sa-mi plateasca, corect?), se calculeaza totalul salariilor din luna feb 2008?
si pt copilul nascut la 14.09.2009, se calculeaza totalul din luna 09.2009?

Alte discuții în legătură

Ajutorul pt nastere, se plateste de firma , dar cine il suporta? alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna ziua, pt ajutorul acordat mamei de un sal mediu pe unitate, firma il plateste, dar isi recupereaza banii ulterior de la stat? cum se procedeaza? va ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate acordat mamei pentru nasterea fiecarui copil neva neva Buna ziua, intrebarea mea e in legatura cu salariul mediu pe unitate acordat mamei pentru nasterea fiecarui copil (Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel ... (vezi toată discuția)
Salar compensator fara contract colectiv Lioness Lioness Buna ziua. Recent am incheiat activitatea la o societate comerciala si contractul de munca a fost desfacut cu art 65. Angajatorul refuza sa imi acorde un ... (vezi toată discuția)