avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj

din septembrie voi termina cic pt copil
firma la care am lucrat se inchide ,deci ma vor da in somaj
spuneti-mi va rog care este suma pe care o voi lua lunar ?se calculeaza dupa salariul de la firma sau dupa suma luata la cic?
de asemenea ma intereseaza daca pot refuza (si cum)daca ma trimit de la somaj la un loc de munca ce nu ma avantajeaza, avand in vedere ca am 3 copii dintre care 2 sunt foarte mici
va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 11:03, 19 Februarie 2010
La somaj nu intereseaza veniturile dv. ci salariul minim pe economie. Inaite sa va disponibilizeze trebuie sa solicite sprijinul AJOFM pentru alte locuri de munca poate aveti noroc
daca refuzati sa mergeti la alt loc de munca oferit de AJOFM veti pierde indemnizatia de somaj....singurul mod este de a va refuza angajatorul de la acel loc de munca. (cand mergeti la interviurile respective sa va expuneti angajatorilor respectivi si pretentiile dumneavoastra......adica, exemplu, acceptati postul dar nu faceti ore suplimentare, nu lucrati in schimburi etc.....si sigur veti obtine refuzul de la acele locuri de munca;) )

Bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflicte de munca D.maria D.maria e legal sa disponibilizezi prin desfintarea punctului de lucru si sa infintezi altul renuntand la angajat? (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj sau nu? Ramoon Ramoon Buna ziua! Sa va prezint un pic situatia in care ma aflu: din 2001 pana in 2006 am lucrat la o firma in Brasov pe perioada nedeterm. Din 2006 pana in ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa cic adinatelescvu adinatelescvu buna seara! sunt suplinitoare calificata,deci am avut cim pe oewrioada determinata,pina in 31 aug 2008,eu raminind acasa din ian 2008,apoi in cic 2 ... (vezi toată discuția)