avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere de inscriere in colectiv scrisa de copil minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere de inscriere in colectiv scrisa de copil minor

Ma judec cu o comisie locala pentru un teren,loc de casa, cumparat prin 1950 de parintii mei,decedati, cu act vanzare-cumparare.Stiu ca cererea de inscriere in colectiv(cap)am scris-o eu la primarie in 1959 ,cand aveam 13 ani,deci minor,dupa primirea a doua perechi de palme.De curind am primit copia cererii din care am sesizat ca nu este inscrisa toata suprafata cu care figurau in registru agricol deci lipsesc cam 7000mp.In aceasta situatie exista temei legal sa cer anularea partiala a titlului de proprietate cu atat mai mult cu cat am primit teren extravilan in loc de intravilan? rog frumos sfat de profesionist.
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 12:43, 19 Februarie 2010
Deci, dvs. daca ati formulat cerere pentru o anumita suprafata de teren si ati si dovedit faptul ca parintii dvs. detineau acel teren (potrivit Cererii de intrare in CAP si din Registrul agricol) comisia este obligata sa va restituie suprafata respectiva.
In situatia in care ati cerut mai putin...nu vi se poate da mai mult..., cu exceptia situatiei in care ati formulat o alta cerere pe Legea 1/2000 pentru diferenta dintre ceea ce ati cerut si ceea ce era reflectat in Registrul agricol.
Dovezile in sustinerea cerii dvs. sunt actul de vanzare-cumparare si evidentele din registrul agricol. Chiar daca incererea de inscriere in CAP s-a inscris o sup[rafata mai mica decat cea avuta in realitate, cele doua documente va sustine cererea dvs. ca fiind legala si temeinica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

inscriere in colectiv abuziva cristina/BZ cristina/BZ Faptele pe scurt - in 1959 parintii mei decedati figurau cu suprafata x in registrul agricol - in 1959 eu fiul lor, in varsta de 13 ani, constrans de ... (vezi toată discuția)
Reconstituire drept proprietate cristina/BZ cristina/BZ -in 1954 parintii mei au cumparat 5000mp teren in vatra satului,RESPECTIV INTRAVILAN - in 1959 parintii mei,in prezent decedati, figurau cu suprafata( ... (vezi toată discuția)
Inscriere in colectiv abuziva cristina/BZ cristina/BZ Faptele pe scurt - in 1959 parintii mei care sunt in prezent decedati figurau cu suprafata x in registrul agricol - in 1959 eu fiul lor, in varsta de 13 ani, ... (vezi toată discuția)