avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu medic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu medic

Buna ziua,

De curand am preluat o societate comerciala care se ocupa cu comercializarea produselor farmaceutice. Societatea urmeaza sa se extinda, iar administratorul doreste sa angajeze un medic de medicina generala. Doctorul are diploma de licenta ca medic de medicina generala din 2004, in prezent facand rezidentiat la un spital de urgenta.Care este salariul minim cu care il pot incadra? Exista o grila de salarizare in domeniu? Am tot cautat dar nu am gasit decat referiri la Legea salarizarii unice si niste coeficienti care nu se aplica anul acesta.
Va multumesc
Camelia Borangic
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 15:41, 20 Februarie 2010
Desi este medic, fiind vorba de o firma privata, se aplica ccmunn adica2x600
Multumesc pentru raspuns, dar am avut o situatie similara la o firma de constructii si inspectoarea de la ITM a refuzat sa-mi inregistreze contractul din cauza ca salariul minim pe economie la nivel de ramura de constructii era 650 lei si nu 600. A trebuit sa refac contractul si sa aplic prevederile CCM la nivel de ramura.
De aceea insist.
salariul pentru studii superioare este 2* salariu minim pe unitate... daca acesta nu este stabilit prin c.c.m. unitate se pot aplica si prev. legii 330/2009 fiind vorba de medicii!!!
in cazul inexistentei unui salariu minim pe unitate acesta poate rezulta ca fiind cel mai mic salariu din acea firma!!!
2*600!? 600 lei ar fii salariu minim pe economie dar coeficientul 2 se aplica la salariu pe unitate si nu la cel minim pe economie!!!( art. 41 ccmun)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim soferi MIRELAIONICA MIRELAIONICA Buna ziua, am o intrebare cat este salariul minim pentru un sofer?:\"> (vezi toată discuția)
Salariul minim pe unitate crimson crimson [quot]Noul contract de munca la nivel national (CCM) prevede ca personalul incadrat pe functii pentru care conditia de pregatire o reprezinta studiile ... (vezi toată discuția)
Salarizare privat teodor_stefan teodor_stefan am o intrebare legata de salariul minim in sectorul privat. mai exact, as dori sa-mi spuneti daca exista o prevedere legala care sa impuna angajatorilor din ... (vezi toată discuția)