avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... COMPLETAREA CARTII DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

COMPLETAREA CARTII DE MUNCA

Am o angajata care a avut CIM suspendat pt concediu de ing.copil.2 ani pana la data de 01.01.2010 . Intre timp a mai nascut un copil si a facut cerere de c.i.c.2 ani pt al doilea copil cu data de 02.01.2010.
In cartea de munca cum voi face inscrierile ??????
Pt.primul copil la incetarea perioadei trebuie sa faca cerere (pt a avea un numar de inregistrare in cartea de munca).???? ori poate sa faca cerere de ing.c. doar pt al doilea copil.
Cate pozitii vor fi completate in carnetul de munca?????:sorry:
Cel mai recent răspuns: orca , utilizator 10:53, 25 Februarie 2010
alexandradian_a@yahoo.com a scris:

Trebuie sa faca o cerere de incetare suspendare, la care ii atasati o decizie de incetare a suspendarii (gasiti model la documente utile).
Odata cu cererea de incetare suspendare, mai face inca o cerere de concediu pt ingrijire copil pana la 2 ani, la care ii atasati o decizie art 51 lit a (cum i-ati facut-o cand a intrat pt primul copil in cic)

Cerere de incetare a cic, daca copilul a implinit 2 ani ? Nu stiu daca e corect, in acest caz , cred ca avem a face cu o incetare de drept a cic, in conditiile in care se stie ca acest cic se acorda pina la implinirea de catre copil a virstei de 2 ani sau 3 ani a copilului cu handicap. Angajata avand optiunea sa instiinteze angajatorul asupra revenirii ori sa solicite desfacerea cim. Regula este suspendarea cim pe o perioada de 2 ani, respectiv 3 ani pt copilul cu handicap, revenirea inainte de implinirea vartei mentionate este exceptia. Problema aceasta ar trebui reglementata de catre ITM -uri, dar neexistand reglementari exprese merge fiecare pe cutuma .
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2010
orca, utilizator
Mie asa mi-a spus insp de la ITM sa fac:
o cerere de incetare susp si inca o cerere de cic (eu sunt in prelungire cic)
alexandradian_a@yahoo.com a scris:

Mie asa mi-a spus insp de la ITM sa fac:
o cerere de incetare susp si inca o cerere de cic (eu sunt in prelungire cic)

Cu aceeasi data si incetarea si noua suspendare ? ( adica sa zic 02.10.2009 pt incetare si 02.10. 2009 pt. suspendare ?), in conditiile in care copilul ar fi nascut in 02.10.2007 ? Am vazut modelul de decizie pt suspendare dar la explicatiile din postare este o eroare, incetarea cic este in ziua imediat urmatoare celei in care copilul implineste 2 ani, data de la care mama poate solicita revenirea la serviciu, iar in conditiile in care exista un al doilea copil, nascut in timpul primului cic, cic ul pt acesta incepe tocmai in aceasta zi deci sa zicem 03.10.2009 .
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2010
orca, utilizator
Da, cu aceeeasi data.
In situatia mea, pe 01.02.2010 copilul a implinit 2 ani. Cel de-al doi-lea copil s-a nascut pe 14.09.2009, dar am intrat in cic pt el incepand cu 02.02.2010, dupa ce a implinit primul copil 2 ani.
Da, nu este corect, am pierdut 4 luni de indemnizatie pt cel de-al doi-lea pt ca s-a suprapus cu primul, dar asa sunt legile la noi...
am pierdut 4 luni de indemnizatie pt cel de-al doi-lea

Nu ati pierdut nimic
OUG 148/2005 art.6:
(3) Durata de acordare a concediului prevazut la art. 1 se prelungeste corespunzator, in cazul suprapunerii a doua sau trei situatii de natura a genera acest drept, in conditiile prevazute la alin. (1) si (2).
(4) In cazurile prevazute la alin. (3) se acorda o singura indemnizatie, in cuantumul prevazut de prezenta ordonanta de urgenta.

Alte discuții în legătură

Cum se prelungeste suspendarea cm pentru a-l 2 lea copil? alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna ziua, ce decizie trebuie sa fac pt a ma reincadra, CM fiind suspendata din 14.03.08 pt crestere copil, si urmatoarea decizie cu art 51 lit a, cu ce ... (vezi toată discuția)
Prelungire cic al doilea copil deedeepsi deedeepsi Buna seara, va rog lamuriti-ma si pe mine! In prezent ma aflu inca in concediu ingrijire copil nascut la 30.04.2008. CIM este suspendat pe perioada ... (vezi toată discuția)
Formalitati itm- trecere din cic1 in cic2 despi despi BUNA ZIUA! Am cateva nelamuriri referitor la urmatoarea situatie: - primul copil al salariatei s-a nascut pe data de 14.05.2009 si are suspendat ... (vezi toată discuția)