avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

Poate fi concediat un salariat in conformitate cu prevederile art. 61 lit.e din Codul muncii daca nu indeplineste varsta standard de pensionare conform art. 41 al. 1 din Legea 19, dar indeplineste conditii de pensionare conform art. 42 al. 1 din Legea 19 ( adica reducerea varstei de pensionare prin activitatea desfasurata in conditii deosebite), sau trebuie sa se astepte pana la atingerea varstei standard?
Multumesc.
Liliana
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 21:45, 19 Februarie 2010
Varsta standard de pensionare se reduce pentru activitatea desfasurata in conditii deosebite, asta inseamna ca indeplineste conditiile de pensionare. Daca nu a depus cerere angajatorul il poate concedia cu art.61 lit e). Daca a depus cerere angajatorul este obligat sa astepte decizia de pensionare.
Asta legal, dar si uman privita situatia, angajatorul ce sa faca, sa-l concedieze pe unul de 55 de ani de exemplu care nu mai are nicio sansa sa-si gaseasca un loc de munca sau pe unul care va avea un venit, poate mai mic ca si salariul avut, dar sigur? Lasand la o parte faptul ca dv. puteti solicita pensionarea peste o luna si astfel ramane fara 2 salariati desi trebuia numai un post redus, dar intre timp un destin a fost frant.
Dumneavoastra cum ati proceda?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare fara cerere claudiabutisca claudiabutisca va rog sa ma ajutati in problema urmatoare conform art. 41 din legea 19 ,,pensia pt. limita de varsta se acorda asiguratilor care indeplinesc cumulativ, la ... (vezi toată discuția)
Concediere legala? vioricabalint vioricabalint Buna seara Ma confrunt cu o problema care di punctul meu de vedere nu este legala, dar........ poate sunt subiectiva. La noi in intreprindere se fac ... (vezi toată discuția)
Concedierea unui pensionar robertsega32 robertsega32 daca un salariat poate beneficia de pensie anticipata si nu si a facut cererea, poate fi concediat pe baza art 61 lit e? multumesc. (vezi toată discuția)