avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere legala?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere legala?

Buna seara
Ma confrunt cu o problema care di punctul meu de vedere nu este legala, dar........ poate sunt subiectiva. La noi in intreprindere se fac concedieri colective conform oug 116/2006. Mie si inca la cativa salariati ni s-a pus in vedere sa ne depunem dodarul de pensie pentru ca altfel ne concediaza pt motive care tin de persoana salariatului, in acest caz nu mai beneficiem de prevederile ordonantei. In adresa care ne-au dat-o este invocat art. 61 litera e din codul muncii si art 42 din legea pensilor, care dupa parerea mea se bat cap in cap. Mentionez ca avem dreptul la pensie pt limita de varsta cu reducerea varstei standard deoarece am lucrat in conditii deosebite, dar codul muncii spune ca ,, ... salariatul indeplineste conditiile de varsta standard .... As dori parerea unui specialist in dreptul muncii cat mai repede ca ni s-a pus in vedere sa ne depunem dosarul de pensie pana in 1 martie
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:31, 20 Februarie 2010
Art.61 lit.e C.mun. prevede ca în cazul în care salariatul îndeplineşte condiţiile de vârstă standard şi stagiu de cotizare şi nu a solicitat pensionarea în condiţiile legii, angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care ţin de persoana salariatului .

Nu este nicio contradictie intre articolele invocate de dvs ... ele se completeaza.

Prin urmare, daca indepliniti conditiile prevazute de Legea nr.19/2000 pentru a iesi la pensie atunci angajatorul poate dispune concedierea in baza art.61 lit.e C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar in functie elisabeta pavel elisabeta pavel In cazul in care, intr-o institutie publica:(, cu personal contractual cineva indeplineste conditiile pentru pensionare si totusi este in continuare angajata ... (vezi toată discuția)
Unitatea poate inceta contractul individual de munca inainte de primirea deciziei de pensionare? munteanu_gyna munteanu_gyna am fost pensionata la data de 01 februarie 2010 conform codului muncii, pentru limita de varsta, art.61 lit.e. imi poate inceta contractul de munca inainte de ... (vezi toată discuția)
Concedierea unui pensionar robertsega32 robertsega32 daca un salariat poate beneficia de pensie anticipata si nu si a facut cererea, poate fi concediat pe baza art 61 lit e? multumesc. (vezi toată discuția)