in 2007 firma la care eram unic actionar a achizitionat 2 auto in leasing pentru care am semnat si bo garantie avalizate. in ianuarie 2008 am cesionat actiunile firmei. noii proprietari au mai achizitionat de la aceeasi firma inca un auto pentru care au semnat dumnealor. Pana in 2009 s-au achitat toate ratele. in 2009, in mai, noii administratori au cesionat firma unei alte persoane care nu a mai achitat nicio rata. firma de leasing m-a contactat si m-a anuntat ca sunt raspunzator pentru neplata deoarece eu am avalizat primele bo. I-am informat ca la data la care s-a semnat cel de-al treilea contract nu mai eram administrator si banuiesc ca s-au refacut cele doua contracte de leasing (primele) cu administartorii de la acel moment. Sunt raspunzator acum pentru neplata? cat am fost administrator am platit la zi. daca s-a facut cel de-al treilea contract oare nu au vazut ca sunt alti administratori? ce am de facut? multumesc
Sunteti raspunzator iar firma de leasing are instrumente de decontare valabile.
Ar fi trebuit sa solicitati inlocuirea lor si firma de leasing sa obtina de la noul administrator BO avalizate.
In actul de cesiune s-a facut mentiunea ca exista in derulare contr de leasing si ca noul asociat se obliga la respectarea contr de leasing?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Bo avalizat
liviu2011
Buna ziua , am si eu cateva nelamuriri in legatura cu niste bilete la ordin avalizate. Am o firma in care sunt asociat cu 50% , iar celalalt asociat are 50% si ... (vezi toată discuția)
Cesionare firma !
algora
Urgent ! Ajutati-ma !
Anul trecut am cesionat o firma co tot activul si pasivul societatii. Acte la avocat + reg. com. . Dar acum bancile mi-au blocat ... (vezi toată discuția)