avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imprumut fara contract,garantii,acte notariale, doar o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imprumut fara contract,garantii,acte notariale, doar o intelegere verbala.

Buna,
As avea si eu o intrebare: am primit 22000 de euro de la o persoana cu care am avut o relatie sentimentala,bani au fost trimisi prin transfer bancar , nu s a intocmit nici un contract de imprumut sau altceva, iar acum ca nu mai vreau sa fim impreuna vrea banii inapoi dar a mentionat ca daca accept sa fiu cu el nu mai are nevoie de ei, cum ma poate obliga sa i restitui suma ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Februarie 2010
markt, utilizator
Cel mai recent răspuns: markt , utilizator 13:05, 20 Decembrie 2010
Skype, mess, sms, orice alte inregistrari ilegale nu sunt proba in instanta. Chiar daca le-ar aproba instanta, puteti sa le demontati intr-o secunda, daca va ganditi putin si/sau aveti un avocat bun.

Stimati asa zisi consultanti , consilieri juridici sau ce vreti sa fiti! Va recomand sa cititi cu atentie Codul Penal si prevederile art.215 privind inselaciunea! Si va recomand sa va mai uitati la televizor sa vedeti cum femei de genul celor care fac videochat si pacalesc diverse persoane promitandu-le ca vin la ei daca le trimit banii sunt arestate pentru inselaciune!”
Stimata domnisoara , daca persoana are mesaje , chiar si de pe skype sau messenger sau mailuri care contureaza fapta de inselaciune , coroborat cu extrasul de cont prin care ati primit banii va va pune in postura de invinuita , inculpata sau chiar condamnata! Mai ganditi-va !
:hammer: Pentru consultantii sau consilierii juridici...inainte sa se pronunte ei ca ar fi o fapta sau nu ar fi nimic si inainte sa dea sfaturi eu le propun sa mai invete! Ca au multe de invatat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!B-)
Chiar daca am dovada ca am locuit impreuna si calatorit impreuna,? nu are nici o legatura cu videochat sau alte chestii de genul.
Va multumesc.
Chiar daca ati locuit impreuna! Asa cum dvs , sfatuita de acesti asa -zisi consilieri juridici veti spune ca banii sunt primiti cadou si el , sfatuit de oameni cu experienta (ca mine) il vor sfatui sa spuna ca v-a dat banii sa ii cumparati o masina , o garsoniera sau 2 metri patrati de teren pe numele lui! Si cu 2 martori va baga la zdup una-doua! Si ramaneti si cu banii cheltuiti la avocati si cu consultanta gratuita total nefolositoare!B-)
Stimata doamna , in viata tot ce este necuvenit , mai devreme sau mai tarziu , se restituie inzecit! B-)
Va recomand calduros sa consultati un specialist in drept penal care va va confirma cele spuse de mine. Nu va mai lasati indusa in eroare de ""persoane binevoitoare"" care habar nu au pe ce lume traiesc darmite sa cunoasca legea penala!B-) Consultati un magistrat (procuror , judecator) si o sa vedeti ca sunt zeci de cazuri de condamnari penale numai pe baza de declaratii de martori! Mai faceti o munca de research inainte de a considera ca banii vi se cuvin gratuit si fara obligatii sau raspunderi de diverse naturi!(fie ele penale , civile etc)
Ok dar el e cel care incearca sa ma santajeze spunand ca daca accept sa locuiesc cu el in continuare nu mai am datorii fata de el, plus de asta m a convins sa renunt la job pt a merge cu el si astfel muncind pt el mi a dat banii, in mai multe transe, in urma cu 3 4 luni, de ce acum ca nu mai suntem impreuna ma reclama?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Recuperare bani alin_74 alin_74 Buna ziua, Acum 1 an si cateva luni am virat catre cineva o suma de bani prin transfer bancar. Am crezut ca este vorba de o persoana de incredere..... Ca si ... (vezi toată discuția)
Imprumut de bani intre persoane fizice vali1504 vali1504 Salutari , Problema mea consta in faptul ca o persoana mi-a trimis niste bani in baza unor favoruri/obiecte pe un joc prin contu bancar , deci are doua hartii ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani Dizz16 Dizz16 Buna ziua! Am primit o suma de 4000€ in Septembrie 2017 de la o persoana de origine italiana prin transfer bancar in contul din Italia, eu la randul meu i-am ... (vezi toată discuția)