MIHAI GRIGORE a scris:
Stimati asa zisi consultanti , consilieri juridici sau ce vreti sa fiti! Va recomand sa cititi cu atentie Codul Penal si prevederile art.215 privind inselaciunea! Si va recomand sa va mai uitati la televizor sa vedeti cum femei de genul celor care fac videochat si pacalesc diverse persoane promitandu-le ca vin la ei daca le trimit banii sunt arestate pentru inselaciune!�
Stimata domnisoara , daca persoana are mesaje , chiar si de pe skype sau messenger sau mailuri care contureaza fapta de inselaciune , coroborat cu extrasul de cont prin care ati primit banii va va pune in postura de invinuita , inculpata sau chiar condamnata! Mai ganditi-va !
:hammer: Pentru consultantii sau consilierii juridici...inainte sa se pronunte ei ca ar fi o fapta sau nu ar fi nimic si inainte sa dea sfaturi eu le propun sa mai invete! Ca au multe de invatat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!B-)
Puteti sa va sustineti punctul de vedere si fara sa jigniti pe nimeni, cel putin eu nu va permit sa ma jigniti pe mine. Nu sustin ca sunt omniscienta, avem dreptul toti la o parere, chiar daca altii o pot contesta. Cat am invatat e treaba mea, poate nu stiu nimic dar asta nu va da dreptul sa ma judecati.
Va reproduc raspunsul dvs. dat pe data de 15 Oct. 2009, ora 22.38 unui user al carui nume nu il dau, si nici nu copiez link-ul din motive personale, acest user intamplator fiind fostul meu prieten:
intelegerea verbala nu are valabilitate! Totul se rezuma la un lucru cert: barbatul credul va achita in continuare ratele la banca!
la intrebarea:
O intamplare reala, intre doi prieteni din Constanta, barbat si femeie. Femeia il convinge pe barbat sa faca un credit ptr o anumita suma de bani, pe care el o imprumuta pe ea, printr-un contract de imprumut autentificat la notar, cu urmatoarea intelegere: ea ii va restitui suma de bani la un termen dat, totodata ea il asigura ca ii va restitui si plata ratelor pana la restituirea integrala a sumei din credit. Suma imprumutata din banca a fost restituita barbatului, dar ratele pe care femeia spunea ca i le va restitui nu i-au fost date.A fost o intelegere verbala intre doua persoane mature, intre care a fost o legatura speciala. Chiar nu are valoare intelegerea verbala?
A trecut ceva timp, dar ce v-a facut sa va razganditi de atunci incat sa considerati acum o intelegere verbala in legatura cu un imprumut o infractiune?
Si aceasta persoana a avut martori si inscrisuri care constituiau probe indirecte ( discutii pe mess, sms si e-mail) si nu a obtinut nimic. Nici in civil nici in penal.
Asa ca imi mentin si sustin parerea si refuz sa nu mi-o exprim chiar daca dvs. mi-ati dat atat de neelegant si superior peste mana cu rigla.