avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imprumut fara contract,garantii,acte notariale, doar o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imprumut fara contract,garantii,acte notariale, doar o intelegere verbala.

Buna,
As avea si eu o intrebare: am primit 22000 de euro de la o persoana cu care am avut o relatie sentimentala,bani au fost trimisi prin transfer bancar , nu s a intocmit nici un contract de imprumut sau altceva, iar acum ca nu mai vreau sa fim impreuna vrea banii inapoi dar a mentionat ca daca accept sa fiu cu el nu mai are nevoie de ei, cum ma poate obliga sa i restitui suma ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Februarie 2010
markt, utilizator
Cel mai recent răspuns: markt , utilizator 13:05, 20 Decembrie 2010
Faptul ca nu ati lucrat si motivati ca ati primit acesti bani ca o remuneratie pentru ""serviciile"" prestate catre aceasta persoana nu este relevant pentru instanta de judecata. Cum demonstrati ca ati lucrat pentru el? Cum demonstrati ca banii erau pentru acele ""servicii prestate""?! Aveti inscrisuri care arata ca banii v-au fost dati ca si remuneratie? Probe? Asa se pun problemele in instanta!B-)
Art. 211 C.pen. -(1) Constrângerea unei persoane, prin violenţă sau ameninţare, să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, dacă fapta este comisă spre a dobândi un folos injust, pentru sine sau pentru altul, se pedepseşte cu închisoare strictă de la un an la 5 ani.
Asta daca tot ati mentionat de SANTAJ!B-)
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Februarie 2010
MIHAI GRIGORE, Avocat
Pai in cazul acesta nici el nu are probe decat transferul bancar care l a facut din proprie initiativa, ba mai mult la insistentele lui #-o.
A si am aflat ca e casatorit cu toate ca el sustine ca vrea sa faca o familie cu mine( am dovada scrisa cum ca vrea sa facem o familie), cine e cel care a inselat?
Sunt multe probleme de rezolvat in caz de proces.
Exista o dovada ca s-au dat niste bani.Trebuie stabilit din ce motiv.
Pare simplu dar va fi un proces foarte greoi...

avocat Claudiu Lascoschi
MIHAI GRIGORE a scris:

Stimati asa zisi consultanti , consilieri juridici sau ce vreti sa fiti! Va recomand sa cititi cu atentie Codul Penal si prevederile art.215 privind inselaciunea! Si va recomand sa va mai uitati la televizor sa vedeti cum femei de genul celor care fac videochat si pacalesc diverse persoane promitandu-le ca vin la ei daca le trimit banii sunt arestate pentru inselaciune!�
Stimata domnisoara , daca persoana are mesaje , chiar si de pe skype sau messenger sau mailuri care contureaza fapta de inselaciune , coroborat cu extrasul de cont prin care ati primit banii va va pune in postura de invinuita , inculpata sau chiar condamnata! Mai ganditi-va !
:hammer: Pentru consultantii sau consilierii juridici...inainte sa se pronunte ei ca ar fi o fapta sau nu ar fi nimic si inainte sa dea sfaturi eu le propun sa mai invete! Ca au multe de invatat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!B-)

Puteti sa va sustineti punctul de vedere si fara sa jigniti pe nimeni, cel putin eu nu va permit sa ma jigniti pe mine. Nu sustin ca sunt omniscienta, avem dreptul toti la o parere, chiar daca altii o pot contesta. Cat am invatat e treaba mea, poate nu stiu nimic dar asta nu va da dreptul sa ma judecati.
Va reproduc raspunsul dvs. dat pe data de 15 Oct. 2009, ora 22.38 unui user al carui nume nu il dau, si nici nu copiez link-ul din motive personale, acest user intamplator fiind fostul meu prieten:
intelegerea verbala nu are valabilitate! Totul se rezuma la un lucru cert: barbatul credul va achita in continuare ratele la banca!

la intrebarea:
O intamplare reala, intre doi prieteni din Constanta, barbat si femeie. Femeia il convinge pe barbat sa faca un credit ptr o anumita suma de bani, pe care el o imprumuta pe ea, printr-un contract de imprumut autentificat la notar, cu urmatoarea intelegere: ea ii va restitui suma de bani la un termen dat, totodata ea il asigura ca ii va restitui si plata ratelor pana la restituirea integrala a sumei din credit. Suma imprumutata din banca a fost restituita barbatului, dar ratele pe care femeia spunea ca i le va restitui nu i-au fost date.A fost o intelegere verbala intre doua persoane mature, intre care a fost o legatura speciala. Chiar nu are valoare intelegerea verbala?

A trecut ceva timp, dar ce v-a facut sa va razganditi de atunci incat sa considerati acum o intelegere verbala in legatura cu un imprumut o infractiune?

Si aceasta persoana a avut martori si inscrisuri care constituiau probe indirecte ( discutii pe mess, sms si e-mail) si nu a obtinut nimic. Nici in civil nici in penal.

Asa ca imi mentin si sustin parerea si refuz sa nu mi-o exprim chiar daca dvs. mi-ati dat atat de neelegant si superior peste mana cu rigla.

Alte discuții în legătură

Recuperare bani alin_74 alin_74 Buna ziua, Acum 1 an si cateva luni am virat catre cineva o suma de bani prin transfer bancar. Am crezut ca este vorba de o persoana de incredere..... Ca si ... (vezi toată discuția)
Imprumut de bani intre persoane fizice vali1504 vali1504 Salutari , Problema mea consta in faptul ca o persoana mi-a trimis niste bani in baza unor favoruri/obiecte pe un joc prin contu bancar , deci are doua hartii ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani Dizz16 Dizz16 Buna ziua! Am primit o suma de 4000€ in Septembrie 2017 de la o persoana de origine italiana prin transfer bancar in contul din Italia, eu la randul meu i-am ... (vezi toată discuția)