avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Trecerea pe numele mea a copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Trecerea pe numele mea a copilului

Sunt recasatorit,iar sotia din casatoria anterioara are un copil de 12 ani aflat in crestere si educare,pentru care fostul sot a fost obligat la plata pensiei de intret inere in cuantum de 40 lei. Cu toate acestea fostul sot se achita sporadic de aceasta obligatie. Doresc sa intreb ce pot face pentru a trece acest copil pe numele meu si al sotiei, ( el figureaza pe numele fostului sot ) ,ce acte trebuie intocmite si unde ma pot adresa. Doresc ca copilul sa-mi poarte numele avand in vedere ca peste 2 ani urmeaza a fi pus in legalitate cu C.I.
Cel mai recent răspuns: ContSters61818 , utilizator 18:26, 13 Martie 2010
puteti, cu acceptul autoritatii tutelare, sa incepeti demersurile infierii. asta e modalitatea legala de rezolvare a problemei.
Buna ziua,
Solutia este sa adoptati copilul sotiei dvs.:)
pt adoptie trebuie sa-si dea acordul si tatal copilului, daca nu e decazut din drepturi
gi-jane a scris:

pt adoptie trebuie sa-si dea acordul si tatal copilului, daca nu e decazut din drepturi

Da,aveti dreptate,dar chiar daca tatal este decazut din drepturile parintesti,acesta tot trebuie sa isi dea consimtamantul la adoptie.
Calitatea de parinte subzista chiar si in situatia decaderii din drepturile parintesti, aceasta sanctiune fiind una temporara, drepturile parintesti putand fi redobandite daca motivele ce au dus la aceasta sanctiune au incetat. Astfel incat, necesitatea acordului tatalui la adoptie este justificata.:)
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Februarie 2010
luiza2008, utilizator
Legea nr. 273/2004 prevede:
Art. 12. -(1) Consimtamantul la adoptie trebuie sa fie dat de catre parintii firesti ai copilului. In cazul adoptiei copilului si de catre sotul adoptatorului, consimtamantul trebuie exprimat de catre sotul care este deja parinte adoptator al copilului.
(2) Parintele sau parintii decazuti din drepturile parintesti sau carora li s-a aplicat pedeapsa interzicerii drepturilor parintesti pastreaza dreptul de a consimti la adoptia copilului.
;)

Alte discuții în legătură

Infiat copil silviu35 silviu35 O femeie e in divort sotul ei a fost internat la spital cu capul,ea are 2 copii o fata si un baiat vreau sa ia-u unul pe numele meu ea e de acord ca sa ne ... (vezi toată discuția)
Adoptie minor numai ca mama Celicia Celicia BUNA ZIUA, Sunt casatorita si totul meu are o fetita din prima casatorie. Tutela este a tatalui, mama platind doar pensia alimentara.Deoarece mama ei nu are ... (vezi toată discuția)
Buna seara! schimbare nume minor Alexcon93 Alexcon93 Am o problema mai dificila de rezolvat.As dori sa trec copilul prietenei mele cu care sunt in concubinaj pe numele meu sau cel putin sa apar la numele de tata ... (vezi toată discuția)