avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

am o firma obtinuta inainte de casatorie dar care in timpul casatoriei a avut o crestere importanta a cifrei de afaceri mantionez ca sunt unic asociat al firmei respective. vreau sa stiu daca firma face obiectul partajului?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 11:25, 21 Februarie 2010
firma are un patrimoniu distinct fata de patrimoniul sotilor
Nu, nu face obiectul partajului.
Parerea mea este aceeasi cu cea exprimata de colegii mei, in principiu.
Daca insa, se va face dovada ca sotia a aportat cu sume de bani sau bunuri la capitalul social al firmei sau ca a imprumutat firma in vreun fel cu o suma de bani, atunci lucrurile se schimba in sensul ca acele sume sau bunuri vor da un drept de creanta in favoarea sotiei. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces de partaj cu averea inregistrata pe persoana juridica mmireille mmireille Am divortat de curand. Eu si fostul sot am pus bazele unei afaceri in timpul casatoriei, afacere infiintata acum 18 ani. Majoritatea bunurilor sunt pe firma. ... (vezi toată discuția)
Bani dati cu imprumut geta36 geta36 sotul/sotia imprumuta firma la care este asociat, cu o suma mare de bani, fara aprobarea celuilat sot/sotie (fara ca acesta sa stie, practic) . Cum poate ... (vezi toată discuția)
Divort partaj Lentian Lentian Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea situatie: sotul este actionar unic intr-o societate si urmeaza sa divorteze. A construit o casa ( sediu social in ... (vezi toată discuția)