Am aflat cu stupoare ca cineva a semnat contractul meu de munca in momentul in care trebuia sa fiu concediat. De profesie inginer ,imi foloseam stampila si semnatura, am reclamat acest lucru la ITM. Acum cred ca v-a urma si un proces dar vreau sa stiu urmatoarele:
1cum intru in posesia actului falsificat?
2 ce daune de imagine, morale si profesionale pot cere
3 cat de sigura este expertiza frafologica si la ce surprize m-a pot astepta..gen martori falsi.
4 trebuie sa fac o plangere si la procuratura sau sa astept cea de la ITM sa vina cu un rezultat.
va multumesc
inteleg ca nu ai semnat un contract de munca in momentul angajarii si ai constatat ca altcineva a semnat in locul tau si ai aflat asta in momentul in care a incetat contractul de munca...! DA!
Ce legatura are cu concedierea?!?, cui sa ceri daune!?!
In instanta este greu de dovedit falsul .........si care fals?, daca ai fost pus in fata unui fapt implinit, adica nu s-au respectat niste clauze contractuale de care stiai sau ai fost pacalit de angajator, trebuie sa dovedesti ca ai dreptate. In instanta nu exista taxa de timbru pentru litigii de munca !
bafta!
pai tocmai asta era esentintrebarii:expertiza grafologica e sau nu e sigura..adica m-a pot baza pe ea pt ca e singurul element palpabil,pt ca d ela acest fals decurc daunele nu?
sa-ti raspund punctual:
- expertiza grafologica se poate cere in instanta si se plateste de cel care o invoca
- daunele sunt stabilite de instanta de judecata conform cereii(pretentii materiale) tale daca se dovedeste ca ti s-a incalcat vreun drept!
concluzie:
- este bine sa consulti un avocat specializat in litigii de munca!
bafta!
laur67
Actele sunt in arhiva ITM si contra cost se pot elibera.
Dupa ce veti intra in posesia actelor si le veti studia veti putea decide daca si ce fel de actiune veti intrepinde.
Se intelege din postarea dumneavoastra ca aveati o stamplica cu amprenta care reda semnatura dumneavoastra si ca aceea a fost folosita la perfectarea CIM?
Actul intocmit este lovit de nulitate absoluta si se poate invoca oricand in instanta