avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Concubinajul este recunoscut de priectul noului Cod ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Concubinajul este recunoscut de priectul noului Cod civil? In Europa, in ce tari e recunosut?

Este o realitate in multe tari europene, inclusiv in Romania.Exista multe cupluri de facto, fara sa fie si de jure...adica, fara sa fi trecut pe la Primarie.Daca un cuplu ajunge sa se desparta, exista vreo obligatie a partenerului mai instarit fata de cel dezavantajat financiar, in situatia in care acel cuplu a fost real timp de 15 ani, cei doi parteneri avand si un copil, recunoscut de ambii parinti? Cu cine ramane copilul, in situatia in care tatal are infinit mai multi bani decat mama? Daca ramne cu mama, tatal copilului nu trebuie sa le asigure copilului si mamei acelasi nivel de viata avut anterior despartirii parintilor?
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 09:38, 7 August 2011
Multumesc pentru raspuns. Daca cererea se poate face si ulterior , eu i-as sugera sa se asigure intai de incredintarea copilului....Altfel, mai stii, un avocat „bun„ ar putea sugera ideea ca doreste copilul pentru a-si asigura pensia alimentara.....Sa astepte si pentru a vedea care sunt intentiile tatalui....In fine. Multumesc din nou, noapte buna.
Minorul ii poate fi incredintat mamei dvs,.in situatia in care prin probatoriile administrate cu acte,martori,interogatoriu si ancheta sociala,face dovada ca este un bun parinte care s-a preocupat si se preocupa de cresterea si educare minorului,care are o subzistenta asigurata si poate oferi minorului conditii mai bune de crestere si educare decat tatal sau.
de asemeni daca minorul are 10 ani,acesta va fi audiat de magistrati in Camera de consiu pentru a-si exprima optiunea,caruia dintre parinti doreste sa fie incredintat.

Faptul ca tatal este bogat constituie un avantaj pentru minor care va beneficia de o pensie de intretinere substantiala
Multumesc pentru raspuns. Desigur, conditiile MATERIALE ale tatalui sunt cu mult superioare celor ale mamei,daca am privi doar locuinta celor doi. Desi mama are o locuinta foarte buna etc. nu se poate compara cu..„ palatul„ cu piscina...al tatalui. Mama are o buna profesie deci poate asigura o buna crestere si dezvoltare copilului. Poate ar trebui sa se insiste pe faptul ca o mama (in plus, intelectuala) ii poate da alta afectiune si alt sistem de valori de referinta decat o bona, mai simpluta...care, in cazul in care copilul ar fi incredintat tatalui, ar fi cea care s-ar ocupa de minor, dupa cum insusi tatal a afirmat...
Va fi un proces de lunga durata dar mama va avea castig de cauza. Indiferent unde va introduce actiunea de incredintare (Romania sau Italia) mama va trebui sa faca dovada ca are conditii de crestere si educare a minorului. Instanta, cel putin cea din Italia, va lua in considerare faptul ca mama poate oferi minorului o crestere echilibrata din punct de vedere afectiv si emotional.Nu are relevanta faptul ca tatal este bogat si nici ca minorul ca este baiat.
Multa bafta!
:luck:
L.C.
Ultima modificare: Duminică, 7 August 2011
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintarea copilului minor bmc25z bmc25z Am o fetita de 4 ani si 5 luni pe care o cresc impreuna cu parintii mei de la virsta de 10 luni, cind mama ei a plecat in Italia.In tot acest timp a ... (vezi toată discuția)
Copil 12 ani, parinti necasatoriti---cui poate ramane copilul? doina80 doina80 Va voi expune un caz mai aparte, mama si tatal nu au fost casatoriti niciodata, dar au locuit impreuna si si-au crescut copilul impreuna. Acum baiatul are 12 ... (vezi toată discuția)
Copiii .......la mama sau la tata? mona_lisa mona_lisa Buna ziua! Am o prietena care se afla intr o situatie disperata, De cativa ani traieste in concubinaj cu partenerul de viata cu care are 2 copii acestia fiind ... (vezi toată discuția)