avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cerere Parchet si Tegiversare dosar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cerere Parchet si Tegiversare dosar

Buna ziua,

Va solicit ajutorul in doua probleme:

In urma unei cercetari facuta de Ipj intr-un dosar care ma viza a fost trimis dosarul la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti cu propunere de NUP, acum eu nu vreau sa astept confirmarea scrisa a parchetului pentru ca si cei de la Ipj mi-au spus ca poate dura destul de mult motivand ca Parchetul se misca greu din cauza volumului mare de munca( si au trecut deja 45 de zile de cand a fost trimis si nu am primit nimic) si as dorii sa fac o cerere in care sa mi se aduca la cunostiinta NUP-ul, iar ei in mod normal ar trebuii sa imi rasp in 30 de zile.
Vreau sa stiu va rog cum ar trebuii sa sune acesta cerere, in atentia cui trebuie trimisa, cum sa o formulez, daca ma puteti ajuta cu cateva idei de formulare?

Cea de a doua in alt dosar care ma vizeaza incadrat de ei la evaziune fiscala sau frauda au inceput verificarile in anul 2009 luna aprilie, de atunci si pana acum dosarul este la Ipj in verificari, nu mi-au luat nici o declaratie au facut numai procese verbale pt documentele aduse de mine au luat cateva declaratii de la unii angajati care au spus ca nu stiu nimic, acum firma nu mai functioneaza defapt nu a a functionat deloc, as vrea sa stiu cat mai poate dura verificarea nu au un termen legal in care trebuie incheiat cu Nup sau Incepere, credeti ca pe baza a cea ce au la dosar ar putea asa ma trimita in judecata si dosarul sa stea in picioare in fata unui judecator, pentru ca din punctul meu de vedere nu au nimic concludent?

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:13, 22 Februarie 2010
va trebuie o cerere prin care sa ii rugati sa va raspunda in scris ce s-a hotarat in dosarul dvs.

in cazul 2...nu putem sti exact ce probe sunt, ce stiti dvs...poate ei stiu mai multe si in functie de asta o sa vedeti ce o sa decida.
noi putem sa ne credem nevinovati dar ei pot avea multe probe impotriva noastra.

av.m.vasilescu
1. o formulati "In atentia Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti", si solicitati ceea ce doriti, data si semnatura, o trimiteti prin posta cu confirmare de primire sau direct cu nr. de inregistrare.
2.Nu exista un termen de solutionare a dosarului dar puteti face o cerere scisa sa va raspunda despre stadiul dosarului dvs. Consultati un avocat.
1-Solicitarea se adreseaza oficial,Prim Procurorului parchetului competent in solutionare
2-Dispozitiile in vigoare nu prevad decat ''un termen relativ rezonabil''
Ultima modificare: Duminică, 21 Februarie 2010
ynocentta, utilizator
Oricum,Parchetul va va trimite adresa prin care va va anunta solutia,existand aceasta obligatie prin lege.
Puteti formula o cerere in atentia primului procuror al Parchetului pentru a va trimite mai repede adresa.
Nimeni nu poate sa va dea un raspuns precis cu privire la cercetari aflate in derulare,fara sa consulte dosarul,iar pe de alta parte,volumul mare,despre care poemeneati, este si el un impediment serios in desfasurarea mai rapida a cercetarilor,in afara de alte motive care tin de administrarea probatoriilor si de personalul disponibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cere dosarele si cum pot afla o hotarare cosminghe cosminghe Buna ziua, As dorii daca se poate sa ma ajutati cu cateva informatii in doua spete: - Prima speta mai de mult am fost cercetat de catre ... (vezi toată discuția)
Termen de solutionare la parchet Ionatan Ionatan Am un dosar penal ce dateaza din decembrie 2008 deoarece am condus cu permisul suspendat. In luna aprilie a.c. la politie mi-au zis ca dosarul meu este trimis ... (vezi toată discuția)
Unde trebuie sa depun plangerea penala impotriva unui procuror sau a dispozitiei acestuia? ancuta_14 ancuta_14 Unde trebuie sa depun plangerea penala impotriva unui procuror sau a dispozitiei acestuia? Am primit decizia dnei Procuror de a nu incepe urmarirea penala, in ... (vezi toată discuția)