avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infiintare asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infiintare asociatie de proprietari

Am o nelamurire:in legea 230/2007 se face referire la asociatia de proprietari.Daca noi sintem asociatie de locatari,legea ne cuprinde si pe noi sau trebuie obligatoriu sa ne constituim in asociatie de proprietari?
Cel mai recent răspuns: ContSters62736 , utilizator 21:05, 21 Februarie 2010
Din pacate trebuie sa va faceti asociatie de proprietari.
Daca prin absurd cei ce vor participa la sedinta AG nu vor dori aceasta?
Dupa ce lege functioneaza asociatia de locatari?
Nu exista lege pentru asoc de locatari. Aveti statut? Aveti vreun document in baza caruia sa functionati ca asoc de locatari?
Astazi vom avea o AG.
Voi cere lamuriri presedintelui asociatiei de locatari in privinta documentului in baza caruia functionam(banuiesc eu ca acesta este statutul).
Daca presedintele nu participa la sedinta AG iar din comisia de cenzori nici macar el nu stia cine face parte,ce putem face noi cei ce participam la AG?
Propuneti infiintarea asociatiei de proprietari. Pasii pentru aceasta procedura ii gasiti in primul topic din Documentatie specifica asociatiilor de proprietari.

Trebuie sa va spun ca procedura este greoaie numai in situatia in care proprietarii nu doresc sau nu stiu ca trebuie sa isi constituie aceasta asociatie de proprietari.
Daca nu veti face asta, veti intampina din ce in ce mai multe greutati in relatia cu autoritatile.

Scopul infiintarii asociatiei de proprietari este conducerea si administrarea proprietatii comune care leaga intre ele proprietatile individuale care sunt apartamentele.

:offtopic:
Am rugamintea sa va scrieti in acest topic tot ce aveti de intrebat si sa nu deschideti mai multe topicuri.
Ultima modificare: Duminică, 21 Februarie 2010
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Asociatie fara presedinte apt4bm apt4bm Buna, asociatia de proprietari in blocul nostru a fost infiintata in 2001. de atunci cei care apareau trecuti ca membrii ai comisiei de cenzori au vandut ap ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari pentru o scara de bloc Adriana001 Adriana001 Buna seara Dorim sa infiintam o asociatie de proprietari pe scara noastra. Momentan scara face parte din AP a blocului care are 3 scari. Intrebare 1: ... (vezi toată discuția)
Divizare danuttan danuttan In cazul in care la prima sedinta extraordinara in vederea divizarii asociatiei,nu se intruneste cvorumul de 50% + 1 pentru adoptarea hotararii si stiind ca la ... (vezi toată discuția)