avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infiintare asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infiintare asociatie de proprietari

Am o nelamurire:in legea 230/2007 se face referire la asociatia de proprietari.Daca noi sintem asociatie de locatari,legea ne cuprinde si pe noi sau trebuie obligatoriu sa ne constituim in asociatie de proprietari?
Cel mai recent răspuns: ContSters62736 , utilizator 21:05, 21 Februarie 2010
Se poate ca in cadrul unui imobil cu doua scari,una sa devina asociatie de proprietari iar cealalta sa ramina asociatie de locatari?
Sau daca pe o scara vor fi proprietari care nu vor dori schimbarea asociatiei din cea de locatari in cea de proprietari?
daca una din scari isi doreste infiintarea asociatiei de proprietari iar cealalta nu doreste sau nu gaseste om care sa se ocupe de documentatia si alergatura necesara acestei transformai, este posibila o astfel de situatie.
daca pe o scara majoritatea doreste infiintarea asociatiei de proprietari si aceasta este infiintata in conditii legale, acestia nu se pot pune de-a curmezisul acestei decizii, iar daca o fac nu prea au sanse dpdv legal. chiar daca nu semneaza adeziunea la noua asociatie, acestia trebuie sa se supuna deciziilor asociatiei de proprietari si nu au drept de vot in adunarea generala, putind insa sa fie prezenti la sedinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie fara presedinte apt4bm apt4bm Buna, asociatia de proprietari in blocul nostru a fost infiintata in 2001. de atunci cei care apareau trecuti ca membrii ai comisiei de cenzori au vandut ap ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari pentru o scara de bloc Adriana001 Adriana001 Buna seara Dorim sa infiintam o asociatie de proprietari pe scara noastra. Momentan scara face parte din AP a blocului care are 3 scari. Intrebare 1: ... (vezi toată discuția)
Divizare danuttan danuttan In cazul in care la prima sedinta extraordinara in vederea divizarii asociatiei,nu se intruneste cvorumul de 50% + 1 pentru adoptarea hotararii si stiind ca la ... (vezi toată discuția)